Uncategorized

Tendinte in designul interior la Salonul de Mobila de la Milano, editia 2017


Cine iubeste designul interior iubeste implicit si Salonul de Mobila de la Milano, cel mai important eveniment de profil din lume, locul unde se anunta tendintele din domeniu. Daca sunteti curiosi sa aflati ce se poarta anul acesta la capitolul design interior, ii dau legatura designerului Georgiana Ursache 🙂 , care a venit de la Milano cu tolba plina de noutati.

Salonul de Mobila de la Milano 2017

Iata ce spune Georgiana:

“Editia a 56-a a celebrului Salon de Mobila de la Milano (4-9 aprilie 2017) m-a impresionat in mod deosebit. A pus accent pe emotie si nostalgie, scotand la iveala stiluri si obiecte uitate de vreme. Branduri de mobilier renumite international – Carl Hansen&Son, Cappellini, Knoll International si Poltrona Frau – au realizat o calatorie in timp si spatiu, incluzand in noile colectii de mobilier modern capodopere vechi, antice chiar, conferindu-le o nota contemporana si eleganta. Cele mai importante tendinte de design interior remarcate la Salonul de Mobila de la Milano 2017 sunt: designul retro, stilul scandinav  si stilul eclectic, cu insertia de materiale pretioase, finisaje aduse la un grad de  perfectiune absoluta, prin folosirea tehnologiilor de ultima generatie.

Salonul de Mobila de la Milano 2017

M-am bucurat sa (re)vad in tendinte accentele metalice. Aramiul si auriul par a fi vedetele acestui an si se regasesc sub forma de insertii in piese de mobilier, textile decorative, obiecte de decor si corpuri de iluminat.

Salonul de Mobila de la Milano 2017

Nelipsite din orice decor modern la Salonul de Mobilă de la Milano au fost motivele inspirate din flora si fauna. Bineînteles, culoarea anului 2017, verde Greenery, se manifestă din plin.

Salonul de Mobila de la Milano 2017 Salonul de Mobila de la Milano 2017

Un trend semnificativ este reprezentat de accesoriile manufacturate si texturile naturale, de cele mai multe ori brute, care invita la o reintoarcere la natura intr-un mod autentic si elegant.

Salonul de Mobila de la Milano 2017

Albul, marmura, alama, lemnul natural, inunda spatiile cu simplitate si cu acel „coziness” dupa care tanjim. Cromatica naturala este completata printr-o paleta de culori vibrante, puternice, cum ar fi albastrul-cobalt, rosul sau verdele, culori intense care însotesc formele asimetrice, inspirate din natura, si ne transpun intr-un univers in care ne regasim linistea si echilibrul.

Am mai remarcat formele de diferite dimensiuni suprapuse, liniile și intersectiile ritmate prin simetrie sau asimetrie – un adevarat must have in design interior in 2017. Atunci cand suprapunem elemente grafice de diferite culori si grosimi de linii, spatiul amenajat capata o vibratie deosebita. Armonia texturala obtinuta prin obsesia pentru detalii – sunt elemente de decor cu care ne rasfatam clientii.

Sticla si oglinzile sunt prezente in diferite nuante, inclusiv ca sticla transparenta sau fumurie si neaparat supradimensionata, pentru a crea impresia de spatiu amplificat. Am remarcat inclusiv rafturi „invizibile”, create din sticla sau oglinda.

Diversitatea de texturi folosite in fiecare decor contemporan invita la retrairea emotiilor si momentelor din trecut – texturi din piele, bumbac, matase, satin, catifea– toate activeaza simtul tactil.

Am remarcat o tendinta in a avea spatii luminate cat mai natural, cu ferestre generoase care invita natura in case. Cu o priveliste care devine protagonista, mobilierul ramane minimalist, cu doar cateva obiecte statement.

Pentru a crea impresia de spatiu mai mare, se foloseste aceeasi nuanta de mobilier si de vopsea pentru pereti – de exemplu verde cu verde. Spatiul este revitalizat cu texturi diferite, imprimeuri joviale, oglinzi plasate in unghiul in care bate lumina, plante imense, rafturi invizibile, forme geormetrice, motive traditionale stilizate, picturi si obiecte de arta. Mi-au placut mult si covoarele simple facute manual din materiale pretioase, spatiile pline de viata. Din punct de vedere cromatic, negrul dispare, iar cei de la fabrica de vopsea Lechler cred ca se transforma in bleumarin.

Salonul de Mobila de la Milano

Pentru a evita monotonia cromatica, spatiul se asezoneaza cu pete de culoare vii, puternice, dizolvand întregul univers plictisitor de nuante tacute, ca bej, gri, crem.”

Aceasta a fost aventura italiana a Georgianei Ursache la Salonul de Mobila de la Milano, editia 2017. Ii multumesc ca a impartasit experienta cu noi si ii urez succes in proiectele viitoare. Iar voi, daca aveti nevoie de ajutor de specialitate pentru amenajarea casei, apelati cu incredere la Georgiana. Va sta la dispozitie cu drag si multe idei creative. 🙂

 

Uncategorized
IKEA lansează 3 colecții cu mobilier și decorațiuni de Crăciun
Deco
Află tendințele în design interior dictate de Salone del Mobile Milano 2018
Deco
Amenajarea unui lobby spectaculos: o poveste 100% românească
There are currently no comments.