Deco

Află tendințele în design interior dictate de Salone del Mobile Milano 2018


Între 17 și 22 aprilie, în Italia s-a desfășurat Salone del Mobile Milano 2018, un eveniment mondial, pe care orice iubitor de design îl are trecut în calendar. Este și cazul designerului Georgiana Ursache, care a fost acolo și a împărtășit cu noi experiența trăită la celebrul târg, lucru pentru care îi mulțumim.

Iată tendințele descoperite de Georgiana la Milano:

“1. Foarte multă culoare

Mai mult ca în ceilalți ani, la ediția din 2018 am regăsit o explozie de culoare: nuanțe calde și pământii (curcuma, muștar, cărămiziu puternic), nuanțe pastelate (deja faimosul Millenial Pink, salvie & verde) și nuanțe pline de personalitate: albastru Klein și violet (culoarea Pantone a anului 2018).

Wittmann a prezentat o colecție proiectată de designerul spaniol Jaime Hayon, în care se îmbină armonios nuanțe calde și pământii. Inserțiile de roșu burgund și cărămiziu energizează spațiile și le oferă personalitate.

Salone del Mobile Milano

Imprimeuri ieșite din comun am regăsit și la SMEG, în cadrul Eurocucina, unde elementul vedetă a fost colecția creată împreună cu Dolce Gabbana.

Salone del Mobile Milano

2. Puterea negrului

În ceea ce privește tendințele în mobilier de bucătărie, salonul Eurocucina ne-a aratat că negrul este noul alb. Prezent în multe colecții, sobrietatea lui este temperată prin inserarea de plante. Depozitările și electrocasnicele ascunse sunt o tendință în declin, am remarcat multe depozitări la vedere, cu rafturi deschise și uși de sticlă.

3. Glam și eleganță

Iubim stilul de amenajare clasic, așadar ne-am bucurat să regăsim la marile branduri de mobilier propuneri elegante, cu inserții glam.

Salone del Mobile Milano

O scena spectaculoasă am regăsit la Boca do Lobo, cu piese de mobilier exclusiviste, create de designeri creativi, ce îmbină frumusețea clasică și cerințele contemporane. Standul emană o stare mistică, dramatică și în acelasi timp sofisticată.

Salone del Mobile Milano

4. Țesături tactile

În ceea ce priveste țesăturile, filosofia acestui an a fost experimentarea acestora într-o manieră cât mai variată, atât vizual cât și tactil. Multe piese de design clasice au fost reinterpretate cu noi imprimeuri și țesături, inclusiv tweed:. Iată mai jos cateva exemple de la Poliform, Moroso si Vitra.

Salone del Mobile Milano

Salone del Mobile Milano

Salone del Mobile Milano

Kartell a prezentat, printre altele, iconicele Componibili, Tip Top, Trix, Clap și Madame tapițate cu imprimeuri vintage colorate.

Salone del Mobile

Salone del Mobile Milano

5. Lemn în noi ipostaze

Lemnul a fost dintotdeauna folosit pentru mobilier și amenăjari de interior, iar anul acesta este explorat în noi și noi forme, posibile datorită noilor tehnologii.

Philippe Starck a creat o colecție de scaune pentru Kartell care modelează lemnul în același mod ca plasticul.

Salone del Mobile Milano

Italienii de la Porada și-au celebrat aniversarea de 70 de ani cu noi finisaje și modele.

Salone del Mobile Milano

6. Covoare

Acestea se bucură în fiecare an de o atenție specială. Designerii colaborează cu producătorii, pentru a genera obiecte ieșite din comun. Dimore Studio a creat o colectie pentru Golran, cu inserții nonconformiste și aluzii la arta contemporană.

Salone del Mobile Milano

7. Retro

Anul 2018 pare a fi anul în care modelele retro intră în scenă mai mult ca oricând. Antreprenorul şi co-fondatorul MOOOI , Casper Vissers, a lansat un nou brand de mobilier si corpuri de iluminat. Revised conține obiecte de design create din material tradiționale, ca lemnul, piatra, sticla sau metalul, semnat de designreul olandez Sjoerd Vroonland.

Salone del Mobile Milano

Până la viitoarea ediție… să ne apucăm de treabă!“, încheie entuziasmată Georgiana Ursache. 🙂

Foto: https://www.uginteriors.ro/?p=1373

Deco
Mobilă din lemn masiv cu până la 50% discount. Descoperă produsele!
Deco
Cadouri de Crăciun – idei pentru mici și mari
Deco
15 idei inspirate pentru decorarea gardului
There are currently no comments.