Povesti de mama

Prajitura norvegiana cu mere si fulgi de ovaz


Olé! Cu aceasta prajitura am declarat deschise reusitele in bucatarie la capitolul deserturi (multumesc si pe aceasta cale unei mamici tare dragute din Pitesti, care mi-a deschis calea spre succes 🙂 ). Era si cazul, dupa atatea incercari esuate si ingrediente “umilite”. De fapt, ca sa fiu sincera pana la capat, ar fi fost o performanta sa dau gres si de data asta, avand in vedere cat de simplu este de facut. Norvegiana mea sta bine si la capitolul sanatate, caci este o prajitura fara zahar si grasimi. Poate la aspect ar mai fi de lucrat, dar nu-i rau nici asa. 🙂

prajitura-cu-fulgi-de-ovaz-si-mere

Am incercat si o varianta cu dovleac, dar tot cu mere mi-a placut mai mult. La fel si lui Teo.

Aveti nevoie de:

  • 2 cani mere rase
  • 2 cani fulgi de ovaz
  • 2 cani lapte vegetal (eu am facut cu lapte de ovaz dar, din cate am inteles, cu lapte de cocos iese si mai buna)
  • 2 cani stafide
  • putina scortisoara

Se amesteca toate ingredientele si se lasa o ora la frigider. Se baga la cuptor (200 grade) pentru 50 de minute.

P.S.: prajitura fara lactate si oua, cu ingrediente fara histamina.

Povesti de mama
Copiii cu alergie la laptele de vaca si capra pot consuma lapte de magarita
Povesti de mama
Raw vegan: bomboane cu dovleac si curmale
Povesti de mama
Rutina de somn la bebelusi
There are currently no comments.