Povesti de mama

Biscuiti cu gem


Pana sa descopar sensibilitatea lui Teo la uleiul de cocos faceam nu des, foarte des acesti biscuiti cu gem. Sunt atat de buni, incat pot crea dependenta. Pana si lui Adi i-au placut, iar el are papilele mai pre(ten)tioase putin. 🙂 De Teo ce sa mai zic, ar fi mancat non-stop.

Dupa verdictul “Nu cocos” am incercat sa ii fac cu ulei de floarea soarelui, dar nu au fost la fel de gustosi si aromati. Merita sa ii luati in calcul daca sunteti in cautarea unei retete de biscuiti gata in doi timpi si trei miscari.

biscuiti-cu-gem

Reteta originala este aici, iar eu am adaptat-o conform alergiilor din dotare, astfel:

  • cca 220 g faina
  • 80 g sirop de agave
  • 70 g ulei de cocos, amestecat cu 30 ml apa
  • un ou, batut putin
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • gem

Se amesteca ingredientele, iar aluatul rezultat se modeleaza sub forme mai “biscuitoase”. In mijlocul fiecarui biscuit se face o mica adancitura cu degetul, care se umple cu gem. Se baga la cuptor (190 grade) pentru circa 15 minute.

Ponturi:

  • Pentru copiii (sau parintii 🙂 ) cu alergie la albus, veste buna: biscuitii ies la fel de buni si doar cu galbenus. Eu combinam galbenusul cu putin lapte vegeal si il bateam putin.
  • Uleiul de cocos se pune in forma semilichida, pentru a se putea amesteca cu restul ingredientor.

P.S.: biscuiti fara lactate si, optional, fara albus

Povesti de mama
Copiii cu alergie la laptele de vaca si capra pot consuma lapte de magarita
Povesti de mama
Prajitura norvegiana cu mere si fulgi de ovaz
Povesti de mama
Raw vegan: bomboane cu dovleac si curmale
There are currently no comments.