Deco

Limanul Resort, un motiv in plus de mers in Delta


Am aflat de aceasta pensiune in plina iarna dar, frig fiind, am simtit ca nu este momentul sa v-o prezint atunci. Acum insa, cand copacii au inmugurit si razele soarelui ne rasfata cu mangaieri calde, pot spune ca, oficial, eu una am intrat in atmosfera de vacanta si cred ca nici voi nu sunteti prea departe. Asadar, sa inceapa planificarea concediului de anul asta. 🙂

limanu-resort

Vazand cum arata Limanul Resort, cred ca ar merita sa dam o fuga pana in Delta, pentru a ne bucura de imbinarea spectaculoasa a confortului de inalta clasa cu arhitectura traditionala, intr-un peisaj unic si fascinant.

Pensiunea turistica se afla in Chilia Veche si este un proiect realizat de biroul de arhitectura SYAA, ce apartine arh. Eliza Yokina si Adrian Soare, care au colaborat la aceasta lucrare cu arh. Rodica Dina si Magda Vieriu (este vorba de acelasi birou care a realizat si amenajarea Simbio Kitchen & Bar, despre care am scris aici). Spatiul exterior este organizat in trei zone distincte: curtea de primire cu locuri de parcare, curtea din mijloc unde regasim o piscina si curtea din spate cu o livada de pomi fructiferi.

Ce imi place foarte tare este ca s-a pastrat arhitectura locului, folosindu-se materiale traditionale si tehnici specifice zonei. Astfel, peretii au fost finisati cu tencuiala din lut, iar acoperisurile au fost invelite cu stuf, lucrarile fiind executate de localnici. Practic, s-a dorit ca totul sa fie pus in practica intr-o maniera cat mai simpla, nesofisticata, pentru a se mentine spiritul Deltei.

Pasind la interior, nu ai vrea sa mai iesi decat, probabil, pentru o baie in piscina sau pentru un bors de peste. 🙂 Totul este minunat, simplitatea si bunul-gust simtindu-se pana la cel mai mic detaliu. Fiecare camera este amenajata altfel, astfel incat oaspetii sa traiasca experiente diferite, de la albastrul marin pana la albul imaculat al zapezii. Dintre toate, cel mai mult imi place, cum altfel, camera cu usi vechi, albastre ce joaca rol de tablie a patului, pentru pitorescul pe care il degaja. De altfel, in fiecare dintre cele 12 camere exista elemente recuperate si reconditionate, pe langa usi regasindu-se si ferestre, scaune sau diverse vase.

Pana ajungeti la Limanul Resort, va las sa va delectati in compania catorva poze.

limanu-resort1 limanu-resort2 limanu-resort3

limanu-resort-detaliu

limanu-resort4 limanu-resort5 limanu-resort6 limanu-resort7

Sursa foto: www.syaa.ro

 

 

 

 

Deco
Bucatarie mica si cocheta, perfecta pentru o casa de vacanta
Deco
Baie moderna, cu panorama spectaculoasa
Deco
20 decoratiuni DIY pentru Craciun