In caz ca ti s-a facut dor de Grecia in plina iarna, o vizita la Kuzina, noul restaurant grecesc din Bucuresti, iti poate domoli putin din dorul de duca pe meleaguri mai insorite. Arhitectul Cristian Corvin a incercat si a reusit cu succes sa creeze un decor care sa te transpuna in insulele grecesti.
Cum? In primul rand a folosit mult albastru si alb, apoi cuverturi, dale, blaturi de marmura pentru mese si bar, toate urmand exemplul originalelor grecesti. Scaunele de tip “Trattoria” si “Lightwood”, de Jasper Morisson, sunt singura concesie facuta designului contemporan. Nu in ultimul rand, Cristian Corvin a folosit 50 de spoturi plasate la acelasi unghi, ce creeaza iluzia unui apus continuu. Restaurantul este decorat si cu reclame vechi cumparate la licitatie, cu tablouri din magazine si piete de antichitati din Grecia.
Cat priveste mancarea, Kuzina aduce pe piata din Romania un preparat unic: Gyro Kavurma, din carne de vita preparata in suc propriu timp de cateva ore, servita cu salata greceasca, un sos special si lipie crocanta. Yummy! 🙂 Noul restaurant pune la dispozitia clientilor si o crama cu peste 100 de sortimente de vinuri, dar si produse grecesti la vanzare in regim de magazin: dulceturi de portocale si de rodii, paine traditionala cretana cu oregano, ulei de masline, o selectie din cele mai bune branzeturi din Grecia si un otet balsamic cu o aroma speciala, tinut intr-un butoi din lemn de castan timp de sase ani.
Daca ti-am starnit interesul si vrei sa dai preparatele traditionale romanesti pe cele elene, afla ca noul restaurant grecesc Kuzina, ce face parte din Divan Group, se afla pe strada Barbu Vacarescu nr. 241 A. Astept impresiile tale. 🙂
[ecko_gallery]
Foto: Cosmin Dragomir
Comments