Deco

O minunata proprietate de 2000 mp, cu ferma si sera de legume


Cred ca sunteti in asentimentul meu cand spun ca frumusetea sta in lucruri simple. Casa pe care am ales sa v-o prezint astazi intareste cu varf si indesat aceasta afirmatie si demonstreaza ca atunci cand eleganta, simplitatea si naturaletea de odinioara sunt redescoperite si mixate pentru conturarea unei amenajari, rezultatul nu poate sa fie decat unul minunat.

patina_farm
Marele merit al acestei amenajari le revine chiar proprietarilor, Brooke si Steve Giannetti, si nu este de mirare acest lucru, avand in vedere ca ea este designer, iar el, arhitect, autor al multor case frumoase, printre care si cea a artistei Lady Gaga. De altfel, pornind de la aceasta proprietate pe care si-au construit-o in Ojai, California, cei doi soti au scos si o carte, Patina Farm, care contine toate detaliile ce au stat in spatele constructiei si amenajarii interioare.

Brooke si Steve, impreuna cu cei doi copii, nu au niciodata motive de plictiseala, caci daca nu isi ocupa timpul cu gradinaritul isi fac de lucru cu pasarile si animalele din menajeria proprie: pui, magari, capre, catei si posibil oi, in curand. Cei 2.000 mp pe care se intinde proprietatea le-au permis sa isi implineasca visul de a trai la ferma, iar patrupedele si orataniile din gospodarie sunt crescute in acelasi spirit pentru frumos, caci adaposturile lor mai ca rivalizeaza cu casa stapanilor. ­čÖé

Revenind la amenajarea interioara, aceasta este de inspiratie provensala si este definita de elemente de un farmec si pitoresc aparte: usi din lemn reconditionate, pereti finisati cu ipsos, pardoseli din calcar frantuzesc. S-a urmarit o comunicare intensa a interiorului cu exteriorul, asa ca, pe langa materialele naturale folosite, s-a mers pe o paleta cromatica calda, in culori de pamanturi, si pe largi, foarte largi suprafete vitrate, care sunt absolut fascinante.

Si la exterior casa capteaza toate privirile, fiind un mix inspirat de arhitectura clasica si moderna. Tigla este antichizata si se integreaza perfect in peisaj, cu atat mai mult cu cat zona de intrare in casa este umbrita de un stejar vechi de 300 de ani. ­čÖé

Cei doi soti s-au gandit si la rudele si prietenii care ii viziteaza, astfel ca special pentru ei au construit o micuta si cocheta casa de oaspeti, amenajata similar resedintei principale.

Acum, ca am facut prezentarile, haideti sa dam un tur virtual prin Patina Farm, mirificul univers al lui Brooke si Steve Gianetti.

Resedinta principala

living-provensal

dining-provensal

loc-de-luat-masa-provensal

bucatarie-provensala

bucatarie-provensala-detaliu

zona-semineu-provensala dormitor-provensal-3 terasa-provensala-2

dormitor-provensal dressing-provensal dulap-provensal

amenajare-provensala-2 amenajare-provensala

colt-de-relaxare-provensal

baie-cada-retro baie-provensala-2 baie-provensala birou-provensal

amenajare-provensala-2 amenajare-provensala

Casa de oaspeti

casa-provensala

living-provensal-2

dulapuri-provensale

dormitor-provensal-2

Gradina

patina_farm_3

patina_farm-2

patina_farm_40

anexa-curte-pasari

anexa-curte-provensala

sera-legume

Sursa foto: www.onekingslane.com

Deco
Casa cu aspect de OZN
Deco
Cum a fost readus─â la via╚Ť─â o mansard─â interbelic─â?
Deco
Sneak peak: proiectul Rock & Roll sau cum va arata casa unei cunoscute soliste de la noi
There are currently no comments.