Deco

Casa cilindrica din sticla, construita in jurul unui copac


De ce materiale ai nevoie pentru a construi o casa? De patru stalpi din metal si de multe foi din sticla ar fi raspunsul arhitectului Aibek Almassov, din Kazahstan. Si nu este o gluma. Acesta a proiectat o inedita casa tubulara, sustinuta de 4 stalpi din metal si cu pereti integral vitrati, din mijlocul careia rasare un ditamai copacul de 12 metri.

casa-tubulara-din-sticla

Dragostea si respectul pentru natura au fost argumentele solide ce au stat la baza crearii acestui proiect, denumit simplu Tree in the house, proiect ce isi propune sa reprezinte “o evadare din cutiile toride de beton ale vietii urbane si sa combine caracteristicile designului industrial modern cu frumusetea naturii”, dupa cum spune arhitectul.

Casa eco-friendly, cu impact minim asupra mediului, are 4 etaje, ce comunica intre ele prin intermediul unei scari in spirala. La parter este prevazuta baia, la etajul 1 – zona de zi, la 3 – dormitorul, iar la ultimul etaj – o zona de relaxare. Mobilierul si cabina de dus preiau forma curba a peretilor.

Casa ar putea sa prinda contur cat de curand intr-o padure din Almatî, Kazahstan, gasindu-se doi investitori, unul dintre acestia fiind o firma ce produce panouri solare. Odata cu proiectul Tree in the house, Aibek Almassov ne da o minunata lectie de arhitectura, dar ne transmite si un mesaj important, care ar trebui receptionat de cat mai multi dintre noi: da, putem trai in armonie cu padurea, putem stopa distrugerea acesteia.

casa-tubulara-din-sticla-1 casa-tubulara-din-sticla-2 casa-tubulara-din-sticla-3

casa-tubulara-din-sticla-8

casa-tubulara-din-sticla-4 casa-tubulara-din-sticla-5 casa-tubulara-din-sticla-6 casa-tubulara-din-sticla-7

Foto: www.amasow.com

Deco
3 aranjamente pentru masa de Craciun
Deco
15 idei inspirate pentru decorarea gardului
Deco
Casa modulara ieftina, inspirata din arhitectura japoneza
There are currently no comments.