Uncategorized

Izolarea fonică are acum o rezolvare inedită: sistemele de iluminat Olev


Olev este o companie italiană al cărei domeniu de activitate sunt sistemele de iluminat cu LED. Reprezentanții companiei spun că produsele lor sunt concepute să creeze emoții și să contribuie la starea de bine a oamenilor. De aici și până la crearea sistemelor de iluminat cu izolare fonică nu a mai fost decât un pas.

izolarea fonică sisteme de iluminat cu licheni

Atunci când spunem spații deschise de birouri, cafene și restaurante, săli de așteptare, recepții diverse, spunem mult zgomot. Pentru acei oameni care trăiesc, lucrează sau ajung întâmplător în astfel de spații, confortul vizual și cel acustic este valoros. Iată de ce compania Olev s-a gândit la dezvoltarea unor elemente de suspensie ușoare și discrete, care integrează iluminatul și izolarea fonică. Cum arată acestea?

1. Exagon Silence Green

Încep cu preferatele mele, Exagon Silence Green, “accesorizate” cu panouri cu licheni naturali. Aceștia contribuie la izolarea fonică a spațiului, sunt ușor de întreținut și au și extra-beneficii. Ce vreau să spun prin asta? Rămân proaspeți în timp, nu necesită udare, sunt ignifugi, antistatici și inhibă reproducerea insectelor. Așadar, Exagon Silence Green nu doar că își aduc aportul la izolarea fonică, dar contribuie și la purificarea aerului. 

izolarea fonică Exagon Silence Green

izolarea fonică Exagon Silence Green

2. Eclipse Silence

Proiectate de Marc Sadler, aceste sisteme de iluminat constau dintr-un disc metalic micro-perforat ce susține sursa de lumină. Totodată, încorporează un material care crește performanța în ceea ce privește absorbția sunetului. Fasciculul de lumină provenit de la reflectorul Beam poate fi focalizat sau, în versiunea Nuance, atenuat de sfera de sticlă umbroasă în care este amplasat.

izolarea fonică Olev

3. Irving Silence

Este proiectată de Elena Trevisan, face aluzie la pălăria unei femei și este un tribut adus coperții Vogue cu Irving Penn, din aprilie 1950. “Bustul pălăriei”, format dintr-o suprafață metalică microperforată cu proprietăți de izolare fonică, încorporează o sferă de sticlă ce difuzează lumină slabă.

izolarea fonică corp de iluminat sferic

4. Exagon Silence

Filippo Cannata a creat acest sistem de iluminat, a cărui structură este acoperită cu o tablă micro-perforată care asigură izolarea fonică necesară unor spații deschise.

izolarea fonică corp de iluminat

 

Uncategorized
Solutii inteligente intr-o garsoniera de 20 mp
Uncategorized
Tendinte in designul interior la Salonul de Mobila de la Milano, editia 2017
Deco
Amenajarea unui lobby spectaculos: o poveste 100% românească
There are currently no comments.