Deco

Cum sa construiesti o casa ecologica cu doar 25.000 euro


Raspunsul vine din Olanda, mai exact de la compania Fiction Factory, care a revolutionat piata imobiliara cu proiectul Wikkelhouse. Proiectul vine in intampinarea celor care isi doresc o casa ecologica ieftina, caci pretul ineditelor constructii incepe de la 25.000 euro, exceptand costurile de transport. Aceste case, construite din carton ondulat, au o durata de viata de 50 de ani, iar instalarea lor dureaza doar o zi.

casa ecologica din carton

Casele sunt construite pe structura usoara, din mai multe parti. Pentru a crea fiecare parte, cartonul ondulat este infasurat in jurul unei matrite de 24 de ori, iar straturile sunt lipite cu un adeziv ecologic. Ceea ce incanta la o astfel de casa ecologica, pe langa pretul prietenos, este si forma ei curbata, neexistand nicio linie dreapta la intersectia peretilor cu tavanul sau cu pardoseala.

Daca, pe buna dreptate, te intrebi cum fac fata aceste constructii din carton in fata ploilor, raspunsul este simplu: exteriorul lor este invelit intr-o folie rezistenta la apa, respirabila, care la randul ei este acoperita cu lambriuri din lemn. La interior, regasim un finisaj din placaj.

Reprezentantii companiei producatoare spun ca secretul acestor case ecologice este modul in care sunt intretinute: “Din moment ce cartonul este intretinut corect, asemenea unor carti antice, casele pot dura mult timp.” Momentan, casele se comercializeaza doar in Olanda, Belgia, Luxemburg, Marea Britanie, Germania si Danemarca, insa firma producatoare are in plan extinderea proiectului. Asadar, stay tune in caz ca iti doresti o casa prietenoasa nu doar cu mediul, ci si cu bugetul. 🙂

casa ecologica din carton ondulat casa ecologica living

casa ecologica detaliu

casa ecologica dormitor

casa ecologica baie

casa ecologica terasa

Foto: www.edition.cnn.com

Deco
Amenajare pastelata, ce iti aduce vara in casa
Deco
Cum arată apartamentul cu șemineu al unui notar, amenajat cu 90.000euro
Deco
Află tendințele în design interior dictate de Salone del Mobile Milano 2018
There are currently no comments.