Deco

Sfaturi pentru amenajarea unui dormitor mic


La mijloc de saptamana vin cu o veste buna: designerul de interior Ana Stear, absolventa a KLC School of Design din Londra, s-a alaturat site-ului Impresio in calitate de consultant. Vom afla de la Ana tips & tricks utile si practice, ce ne vor ajuta sa punem in valoare orice spatiu, vom invata cum sa cream un interior armonios, in care sa regasim conceptul de acasa, si vom calatori virtual impreuna cu ea prin Europa, la importante targuri de profil, pentru a fi la curent cu noutatile momentului.
Seria articolelor semnate de Ana Stear debuteaza astazi cu sfaturi pentru amenajarea unui dormitor mic. Secretele, spune Ana, sunt decongestionarea spatiului si crearea unui ambient cat mai odihnitor. Dar haideti sa intram in detalii. Ana are cuvantul. 🙂

  • Suprafetele restranse au nevoie de mobilier redus ca numar. Daca incepem sa il umplem cu multe obiecte mici, la nivel vizual spatiul va deveni claustrofobic si va parea mai dezordonat.

amenajare-dormitor-mic-3

Foto: www.minimalisti.com

  • Alegeti varianta unui dressing lucrat la comanda, pentru a profita la maximum de fiecare centimetru patrat al incaperii. Evitati modelele ce au usile placate cu oglinda, caci acestea vor multiplica elementele din camera si nu veti obtine acel sentiment de liniste si calm, pe care il cautam cu totii in dormitor.

amenajare-dormitor-mic-5

Foto: www.minimalisti.com

  • Optati pentru pat, noptiere si chiar un taburet prevazute cu spatiu de depozitare. In locul noptierelor puteti alege cutii decorative sau masute cu sertare, in functie de preferintele fiecaruia.

paturi cu depozitare

Foto: www.sheerluxe.com

  • Folositi lumini de accent, cum ar fi clasicele veioze montate de-o parte si de alta a patului – vor da o senzatie de intimitate si de caldura spatiului. Nu aveti loc pentru amplasarea lor pe noptiere? Nu-i nimic, vor da la fel de bine si montate direct pe perete.

sfaturi-amenajare-dormitor-mic

Foto: www.myscandinavianhome.com

  • Pictati sau decorati unul din pereti cu o imagine in perspectiva, care pare sa se continue dincolo de limitele fizice ale camerei. Astfel, spatiul are va parea mai mare.

tapet-in-perspectiva-amenajare-dormitor-mic

Foto: www.domino.com

  • Optati preponderent pentru suprafete uni (pattern-urile fragmenteaza vizual) si pentru o gama de culori deschise, ton pe ton. Pentru a anima spatiul, cateva accente de culoare sau unul-doua pattern-uri la nivelul decoratiunilor isi vor face de minune treaba.

amenajare-dormitor-mic-2

Foto: www.worthingcourtblog.com

  • Nu folositi niciun fel de covor, caci un spatiu mic nu permite aducerea in decor a inca unui element vizual. Puteti opta insa pentru mocheta sau pur si simplu lasati parchetul sau dusumeaua la vedere.

amenajare-dormitor-mic-7

Foto: www.bedroommakeoverideas.com

  • Pentru a-i da amenajarii un aspect individualizat, nu uitati de obiecte si tablouri originale, printuri si fotografii. In cazul tablourilor si printurilor, este indicat sa fie putine si de mari dimensiuni.

amenajare-dormitor-mic-6

Foto: www.bedroommakeoverideas.com

Succes! 🙂

Deco
Casa din lemn, proiectata pentru a rezista 500 de ani
Deco
Penthouse ca un parc de aventura: cobori la parter pe tobogan si urci la etaj pe un perete de escalada
Deco
Cum sa construiesti o casa ecologica cu doar 25.000 euro
There are currently no comments.