Deco

Ce culori folosim in dormitor? 20 de scheme cromatice pline de farmec


Cand spui dormitor, spui, de regula, liniste si pace. Cand nu ai copil mic-mic, pentru ca altfel poti spune crima si pedeapsa. 🙂 Revenind la subiect, pentru obtinerea unei atmosfere calme, odihnitoare, specialistii in design interior recomanda folosirea cu preponderenta a culorilor albastru, galben si verde. Redactorii Men’s Health au realizat chiar un top al culorilor care relaxeaza psihicul si induc un somn odihnitor, iar rezultatul lui arata cam asa:

culori-ce-favorizeaza-somnul
Dupa cum se observa, in top sunt incluse si rosu si portocaliu, dar aici trebuie facuta o mentiune importanta: sunt recomandate nuante cat mai deschise ale acestor culori, pentru ca altfel atmosfera va fi coplesitoare. Si inca ceva: ca orice culori calde, nu sunt indicate in spatii mici,  pentru ca vor face ca suprafata sa para si mai restransa. Daca totusi vreti musai sa folositi rosu sau portocaliu aprins, limitati-va la un singur perete (sau la cateva accesorii ori o piesa de mobilier) si, in contrabalans, veniti cu crem, bej sau maro, culori neutre, calde.

Romanticilor incurabili, specialistii le “prescriu” folosirea unor culori inchise, ca gri, bleumarin, violet sau oliv, iar celor care doresc un aer cat mai feminin, tonurile pastelate, ca roz pal sau somon deschis, sunt solutia.

Ce ar mai fi de spus? Poate doar atat, desi cred ca este evident: culoarea lenjeriei de pat si a mobilierului trebuie sa fie in armonie cu cea a peretilor.

In incheiere, va las cateva combinatii de culori, din care sa va inspirati in caz ca sunteti in impas.

schema-de-culori-pentru-dormitor-1 schema-de-culori-pentru-dormitor-2 schema-de-culori-pentru-dormitor-3 schema-de-culori-pentru-dormitor-4 schema-de-culori-pentru-dormitor-5 schema-de-culori-pentru-dormitor-6 schema-de-culori-pentru-dormitor-7 schema-de-culori-pentru-dormitor-8 schema-de-culori-pentru-dormitor-9 schema-de-culori-pentru-dormitor-10

schema-de-culori-pentru-dormitor-11 schema-de-culori-pentru-dormitor-12 schema-de-culori-pentru-dormitor-13 schema-de-culori-pentru-dormitor-14 schema-de-culori-pentru-dormitor-15 schema-de-culori-pentru-dormitor-16 schema-de-culori-pentru-dormitor-17 schema-de-culori-pentru-dormitor-18 schema-de-culori-pentru-dormitor-19 schema-de-culori-pentru-dormitor-20

Sursa foto: www.homedesignideas.eu si www.brightside.me

Deco
Ursa Mica: primul camping de lux din Romania
Deco
20 decoratiuni DIY pentru Craciun
Deco
Cutii pentru cadou, din turta dulce
There are currently no comments.