… sau ispite dulci pe gustul celor mici, dar (mai ales) al celor mari. 🙂 Spun asta pentru ca a existat o perioada cand facusem o pasiune pentru niste dulciuri raw vegan din Baneasa Shopping Mall. Fericirea mea a fost curmata brusc cand am aflat ca Teo a adaugat la lista cu alergii si intoleranta la histamina (stiti, inca o alaptez, asa ca trebuie sa imi adaptez meniul alergiilor ei). Am renuntat asadar la ele, pentru ca aveau in compozitie ingrediente cu un continut ridicat de histamina, in special nuci. Am fost tare necajita, dar m-am adaptat rapid, m-am blindat cu un blender ultraperformant si a inceput distractia raw vegana. Am testat mai multe combinatii de fructe si seminte, dar cel mai tare mi-a placut mixul de curmale si dovleac (am adaptat reteta de aici).
Aveti nevoie de:
- o cana curmale
- 1/2 cana dovleac ras (sau taiat bucati mici, in functie de cat de performant aveti blenderul)
- o cana fulgi de ovaz (nehidratati)
- 1/2 cana seminte de dovleac
- o lingurita seminte de in
Se mixeaza ingredientele (eu am amestecat initial curmalele cu dovleacul) pana se obtine o pasta. Se modeleaza sub forma de bile si, optional, se tavalesc prin fulgi de cocos, de ovaz, prin seminte de dovleac sau pudra de roscove. Se pastreaza la frigider (daca mai raman 🙂 ).
P.S.: bomboane fara lactate si oua
Comments