Deco

Garsoniera de 30 mp cu functiunile unui apartament de 2 camere


Atunci cand te confrunti cu o suprafata mica, trebuie sa iti pui serios imaginatia la contributie pentru a gasi solutiile de ambientare potrivite, care sa raspunda tururor necesitatilor tale. Ca doar iti doresti si dormitor, si living, parca si un mic birou, dar vrei sa iti ramana si suficient spatiu de miscare. Iar daca tii si la latura estetica, atunci sarcina devine si mai dificila, dar nu imposibila.
Haideti sa luam ca exemplu o garsoniera de aproape 30 mp din St. Petersburg, amenajata de Andrew si Alain Timonina, care ne ofera o remarcabila lectie de cum poti folosi la maximum fiecare centimetru patrat, dar nu oricum, ci cu eleganta si bun gust. Dar sa o luam cu inceputul.

In primul rand, un spatiu atat de mic trebuie sa fie luminos, motiv pentru care amenajarea are la baza mult alb si doar cateva accente de culoare.

Apoi, compartimentarea a fost facuta atat de inteligent incat, in ciuda suprafetei mici, au fost obtinute functiunile unui apartament cu 2 camere, fara ca spatiul sa para foarte aglomerat. Zona de dormit atrage toate privirile, de “vina” fiind structura din lemn care incadreaza patul. O solutie inedita, al carei impact este si mai puternic datorita contrastului cromatic creat in marea de alb.

amenajare-garsoniera-mica-2 amenajare-garsoniera-mica-11
Livingul are un aspect ordonat si “cuminte” datorita mobilierului cu linii simple, care nu incarca vizual spatiul. S-a gasit chiar si loc pentru un mic birou, fara a strica estetica amenajarii.

amenajare-garsoniera-mica-9

Ce imi place la zona de zi este jocul geometric creat cu ajutorul corpurilor de iluminat din dreptul canapelei. Care corpuri de iluminat sunt superbe, dupa gusturile mele.

amenajare-garsoniera-mica
Pasind in zona de bucatarie, remarcam un mobilier minimalist, cu finisaj lucios, ales pentru a spori luminozitatea spatiului, si prevazut cu lumini incorporate in dreptul frontului de lucru.

amenajare-garsoniera-mica-7 amenajare-garsoniera-mica-10

In completarea corpurilor de bucatarie se afla doua dulapuri incapatoare, ce se prelungesc catre hol.

amenajare-garsoniera-mica-8

Ca tot veni vorba de hol, acesta este un exemplu de pragmatism caci, in pofida suprafetei mici, are in dotare tot ce trebuie: bancheta, cutii pentru depozitarea incaltamintei si un cuier improvizat original.

amenajare-garsoniera-mica-6
Baia este simpla si cocheta, in tonuri neutre de gri, fara a vorbi insa de monotonie, caci placile ceramice deocrative ce marcheaza zona chiuvetei si cea de dus sunt responsabile cu entertainment-ul.  🙂

Amenajarea baii nu ramane restanta nici la capitolul functionalitate, pentru ca pe langa dulapul de sub chiuveta a fost creat un extraspatiu de depozitare, inchis cu usa glisanta, intr-o nisa de sub vasul de toaleta.
Nu pot sa nu remarc si aici corpurile de iluminat ce  lumineaza si decoreaza in acelasi timp zona lavoarului. Daca iti plac si tie, gasesti aici modele similare.

amenajare-garsoniera-mica-3 amenajare-garsoniera-mica-4 amenajare-garsoniera-mica-5
Cam atat despre aceasta amenajare creativa, o buna sursa de inspiratie pentru amenajarea unei garsoniere mici.

Foto: www.home-designing.com

Deco
Banchete moderne pentru bucatarii mici
Deco
The Floating Piers – experimenteaza senzatia mersului pe apa
Deco
Curte interioara cu design excentric
There are currently no comments.