Deco

Scurtă poveste despre o amenajare în timp record


Locul? București, orașul tuturor posibilităților. 🙂 Contextul? Un apartament de 3 camere, care trebuia renovat integral, incluzând aici înlocuirea instalațiilor și a finisajelor. Motivul? Sorina și Cristian, proprietarii, urmau să se căsătorească în două luni și voiau să aibă casa pregătită pentru primirea invitaților. Pe scurt, aceasta este povestea despre o amenajare în timp record.

amenajare în timp record

Bucătăria, deși prevăzută fără corpuri suspendate, a reușit să facă față cerințelor de depozitare. Electrocasnicele sunt încorporate în mobilier. Pereții negri sunt finisați cu vopsea pentru tablă de scris, astfel încât proprietarii să își poată nota rețetele preferate sau programul zilnic.

Mai pe larg, povestea sună astfel. Arhitecta Irina Radu a fost contactată de cei doi tineri pentru a-i da o față nouă apartamentului lor. Clienții și-au dorit un interior vesel, primitor, în care să se regăsească toată bucuria lor de tineri la început de drum.

Cum a reușit Irina să ducă la bun sfârșit această amenajare în timp record? Șansa a ținut cu ea și a făcut parte din proiect. 🙂 Acesteia i se adaugă încrederea care i s-a acordat și colaborările cu echipe serioase.

amenajare în timp record amenajare living

Mobilierul este lucrat la comandă după schițele Irinei Radu. Materialele alese au fost MDF și PAL melaminat.

“În primul rând, am avut noroc că apartamentul este situat la ultimul nivel al blocului. Astfel, am reușit să realizăm modificările la instalații fără să deranjăm prea tare vecinii. Proprietarii au dorit și debranșarea de la sistemul clasic de încălzire și conectarea la centrală. Deci, principala provocare a constituit-o refacerea rapidă a tuturor instalațiilor – electrice, termice, sanitare – pentru a putea avea front de lucru pentru restul lucrărilor. Datorită echipei cu care am lucrat – Corp Construct – această etapă nu a fost o problemă”, arh. Irina Radu.

O altă provocare a fost corelarea tuturor livrărilor, astfel încât echipele să aibă front de lucru constant, fără timpi morți. Cum a fost depășită?
“Am ales produse aflate în stoc – gresie, faianță, parchet , obiecte sanitare – astfel eliminând potențiale întârzieri. În plus, comanda la mobilier (Euphorica Design) am făcut-o înainte de finalizarea completă a finisajelor”, arh. Irina Radu.

amenajare în timp record amenajare dormitor albastru

În dormitor, îmi place tare mult tăblia tapițată a patului. Acesta este, de altfel, elementul central al dormitorului. Mixul de culori o face și mai interesantă.

Partea de șantier fiind depășită, a urmat cea mai frumoasă etapă: cea a amenajării interioare propriu-zise. Irina a optimizat toate spațiile, profitând din plin de fiecare metru pătrat. Astfel, toate nișele existente în hol au fost transformate în spații de depozitare, o soluție de care proprietarii au fost foarte încântați.

amenajare în timp record baie

Simnplitatea are farmecul ei. Am spus-o și o repet ori de câte ori am ocazia. Iar această baie îmi susține părerea. 🙂

Fiind o adeptă a culorilor vesele, arh. Irina Radu le-a adus în decor prin intermediul accesoriilor, plasate perfect pe un fundal neutru. Rezultatul este un apartament vesel, modern, care îți dă o stare de bine. Și uite cum această amenajare în timp record ne arată că nu mereu graba strică treaba. 🙂

Foto: Delta Studio

Deco
Casa cu arhitectura spectaculoasa a lui Messi
Deco
Sneak peak: proiectul Rock & Roll sau cum va arata casa unei cunoscute soliste de la noi
Deco
Ce culori folosim in dormitor? 20 de scheme cromatice pline de farmec
There are currently no comments.