News

IKEA face un nou și important pas spre o viață sustenabilă


În ultimul timp, IKEA a devenit un nume din ce în ce mai legat de o viață sustenabilă. Așa se face că celebra companie suedeză a prezentat recent noi colaborări cu designeri și colecții realizate din deșeuri.

viață sustenabilă FÖRÄNDRING

Colecția FÖRÄNDRING

Atunci când înțelegi că acțiunile tale au un impact major asupra mediului înconjurător și acționezi în consecință, poți spune că începi să te apropii de o viață sustenabilă. Este important ca fiecare dintre noi să facem un pas, oricât de mic, spre un astfel de stil de viață, iar lumea în care trăim va fi mai bună.

IKEA a făcut noi pași spre o viață sustenabilă. Printre noile colecții anunțate la IKEA Democratic Design Days 2019 se numără o colecție care utilizează deșeuri din plastic recuperate din Marea Mediterană, un prototip pe bază de plante pentru a înlocui carnea din chifteluțele suedeze și o colaborare cu designerul Tom Dixon pentru a crește plante în mediul urban. O viață mai sustenabilă este una dintre prioritățile IKEA și n-ar fi rău să devină pentru noi toți. 🙂

viață sustenabilă SAMMANLÄNKAD

Colecția SAMMANLÄNKAD

Care sunt inițiativele IKEA, ce susțin o viață sustenabilă?

  • MUSSELBLOMMA – o colecție realizată parțial din plastic recuperat. Acesta provine din Marea Mediterană. Lansarea pe piețele selectate va avea loc în 2019.
  • Poliester reciclat – ca parte din transformarea într-o afacere circulară, IKEA are ca scop înlocuirea tuturor produselor textile din poliester virgin cu poliester reciclat până în 2020.
  • O nouă colaborare cu Liga Mondială de Surf (WSL). Un parteneriat în care IKEA și WSL vor colabora pentru un proiect de conștientizare cu privire la provocarea climatică. Scopul este de a inspira acțiuni de reducere a poluării plastice în oceane.
  • Clima și aerul curat – IKEA se alătură Coaliției pentru Climă și Aer Curat (CCAC) pentru a da mai departe ceea ce a învățat din inițiativa Better Air Now și a dezvolta soluții pentru arderea reziduurilor de culturi și reducerea poluării aerului.
viață sustenabilă SAMMANLÄNKAD

Colecția SAMMANLÄNKAD

Inițiative recent anunțate și în curs de desfășurare spre o viață sustenabilă:

  • SAMMANLÄNKAD – o colecție în colaborare cu Little Sun și fondatorul său, artistul Olafur Eliasson. Ambiția din spatele colecției este de a oferi instrumente pentru viața de zi cu zi, acolo unde energia regenerabilă contribuie la o viață mai bună și independentă.
  • Chifteluțe alternative – un prototip al noilor chifteluțe alternative, fabricate din proteine pe bază de plante și cu aspect, gust și textură de carne.
  • Dezvoltarea urbană – noutăți despre colaborarea Tom Dixon prin care IKEA explorează soluții accesibile pentru a crește plante și legume acasă.
  • FÖRÄNDRING – o colecție realizată din paie de orez, un reziduu care în mod tradițional este ars. Acest lucru contribuie la poluarea locală a aerului. Lansarea va avea loc pe anumite piețe în toamna anului 2019.
viață sustenabilă MUSSELBLOMMA

Colecția MUSSELBLOMMA

News
Ceramik., festival de ceramică contemporană, la prima ediție
News
Concurs: câștigă o excursie la Barcelona!
News
Descoperă noua gamă de iluminat inteligent Philips Hue
There are currently no comments.