Olé! Cu aceasta prajitura am declarat deschise reusitele in bucatarie la capitolul deserturi (multumesc si pe aceasta cale unei mamici tare dragute din Pitesti, care mi-a deschis calea spre succes 🙂 ). Era si cazul, dupa atatea incercari esuate si ingrediente “umilite”. De fapt, ca sa fiu sincera pana la capat, ar fi fost o performanta sa dau gres si de data asta, avand in vedere cat de simplu este de facut. Norvegiana mea sta bine si la capitolul sanatate, caci este o prajitura fara zahar si grasimi. Poate la aspect ar mai fi de lucrat, dar nu-i rau nici asa. 🙂
Am incercat si o varianta cu dovleac, dar tot cu mere mi-a placut mai mult. La fel si lui Teo.
Aveti nevoie de:
- 2 cani mere rase
- 2 cani fulgi de ovaz
- 2 cani lapte vegetal (eu am facut cu lapte de ovaz dar, din cate am inteles, cu lapte de cocos iese si mai buna)
- 2 cani stafide
- putina scortisoara
Se amesteca toate ingredientele si se lasa o ora la frigider. Se baga la cuptor (200 grade) pentru 50 de minute.
P.S.: prajitura fara lactate si oua, cu ingrediente fara histamina.
Comments
Mona
AuthorAm pus cate 1 kg din fiecare ingredient, mai putin din stafide (nu am avut atatea in casa dar data viitoare pun 1 kg) si am facut o tava mare pentru 5 persoane. Am respectat timpul si temperatura si a iesit super. S-a mancat totul in 2 zile. Din cauza lipsei de stafide, cateodata am pus miere deasupra dar era buna si simpla. Multumesc mult pentru reteta.
Georgiana Mitran
AuthorBuna, Mona! Ma bucur tare ca ti-a iesit si ti-a placut. Este o reteta super usoara si super buna. 🙂