Copiii cu alergie la laptele de vaca si capra pot consuma lapte de magarita
Asteptam cu nerabdare sa faca Teo 7 luni pentru a-i putea introduce lactatele. Am inceput cu branza de vaci si i-am dat din start o cantitate maricica, adica vreo 5-6 lingurite. Spre sfarsitul mesei, au inceput sa ii apara pete rosii pe fata, care se tot extindeau, si se extindeau. Ca sa fie treaba treaba, la scurt timp a vomitat tot ce mancase. Sun pediatrul, care ma sfatuieste sa ii dau piticei si iaurt peste vreo 2-3 zile si sa vedem ce se intampla. Bun (adica nu bun), aceeasi reactie.
Verdictul: Teo are alergie la proteina din lapte de vaca. Ulterior, i-am facut si analize, care au confirmat aceasta alergie.
Ce este de facut? Ce lapte ii pot da in afara de formulele speciale hidrolizate, care am inteles ca au un gust oribil? Din cautari in cautari am aflat de miraculosul lapte de magarita, care se aseamana foarte mult, ca si proprietati fizico-chimice, cu cel matern si poate fi consumat de copii incepand cu varsta de 6 luni. Are un gust placut, dulceag, si a fost acceptat fara probleme de Teo. Mare bucurie pe mine, avand in vedere multipelele beneficii pe care le are acest lapte de magarita (contine de 46 de ori mai multa vitamina C decat laptele de vaca, are un rol important in sustinerea sistemului imunitar, este hipoalergenic etc). Mai multe informatii gasiti pe site-ul Eurolactis.
Evident, exista si o parte mai putin placuta: pretul, o cutiuta de 100 ml costand 20 lei. Dar cate fete are mama 🙂 , asa ca am trecut peste acest aspect si ii dau o cutie de lapte de magarita pe zi, fie in cana, fie in diverse preparate-desert. Si cum, la un moment dat, nu se mai gasea pe nicaieri lapte de magarita, am decis sa il import eu din Italia, asa ca am facut o pagina de facebook, unde pot fi plasate comenzi. Bine, am vazut ca diversi producatori locali vand lapte de magarita, dar eu una nu am avut curaj sa ii dau lui Teo, preferand o sursa sigura, verificata, consacrata. Depinde de optiunile fiecaruia.
Comments