Deco

In Japonia: gradinita creata in jurul unui copac legendar


Iata ca se poate. Se poate sa nu tai copaci pentru a face loc unor constructii, ci poti construi in jurul lor. Studioul de arhitectura Tezuka Architects a creat o extensie a gradinitiei Fuji, din Japonia, in jurul unui copac legendar, dorind astfel sa promoveze libertatea de miscare. Constructia serveste ca loc de joaca sau de invatare a limbilor straine, oferind in acelasi timp si un spatiu de divertisment pentru copiii care asteapta autobuzul scolar.

gradinita-in-jurul-unui-copac

Realizata din sticla, otel si lemn, extensia gradinitei se desfasoara pe sase niveluri, insa doar doua pot fi explorate de un adult, restul avand inaltimea de un metru fiecare.

In spatele copacului Zelkova in jurul caruia a fost construita extensia se afla si o poveste cu happy-end. Plantat in urma cu 50 de ani, acesta a fost aproape dezradacinat de un taifun dar, in ciuda tuturor asteptarilor, a fost salvat, caci doar avea scopul lui in viata: acela de a sta in slujba copiilor. 🙂 Inainte de a fi inclus in proiectul gradinitei, copacul Zelkova era chiar locul preferat de joaca si de catarat al copiilor din oras.

gradinita-in-jurul-unui-copac1 gradinita-in-jurul-unui-copac2 gradinita-in-jurul-unui-copac3 gradinita-in-jurul-unui-copac4 gradinita-in-jurul-unui-copac5 gradinita-in-jurul-unui-copac6 gradinita-in-jurul-unui-copac7 gradinita-in-jurul-unui-copac8

Sursa foto: www.mymodernmet.com

 

Deco
Amenajeaza camera copilului ca in povesti
Deco
Amenajarea unui lobby spectaculos: o poveste 100% românească
Deco
Penthouse de lux, pe 3 niveluri, situat intr-un turn cu ceas istoric
  • adiadi

    Author Reply

    foarte frumos. Ar trbui sa invatam si noi din asta si sa nu mai taiem copacii ca sa construim cladiri urate cu spume cum se cam face pe la noi.