Deco

Casa din lemn, proiectata pentru a rezista 500 de ani


Atunci cand spunem casa din lemn, multi dintre noi se gandesc la o casa cu o durata de viata medie. Ei bine, sotii Eric si Rebekah Rauser, arhitecti la Rauser Design, au proiectat o casa care, spun ei, va rezista 500 de ani si, in plus, este si eficienta energetic. Care este secretul din spatele constructiei?

casa-din-lemn

Cei doi arhitecti au folosit conceptul Perfect Wall (peretele perfect) sau 500 Year Wall (peretele de 500 de ani), inventat de Dr. Joe Lstiburek, de la Building Science Corporation. Ideea este simpla: peretele este realizat astfel incat impinge aerul, vaporii si temperaturile extreme catre exterior, astfel incat structura casei se comporta asemenea mobilierului din lemn, care nu este afectat de intemperii. Practic, izolatia trebuie sa cuprinda patru elemente de protectie, in urmatoarea ordine, dinspre exterior in interior: un strat izolator pentru controlul ploii, unul de control al aerului, urmatorul – destinat vaporilor si ultimul – de control termic. Conceptul Perfect Wall poate fi extins si la nivelul acoperisului. Mai multe informatii despre conceptul Perfect Wall gasesti aici.

Ce imi place in mod deosebit la aceasta casa din lemn este, cum atlfel?, amenajarea interioara: moderna, luminoasa, aerisita, calda si, nu in ultimul rand, confortabila. Ce-ti poti dori mai mult de la o casa? 🙂

casa-din-lemn-perfect-wall

casa-din-lemn-cu-semineu casa-din-lemn-durabila casa-din-lemn-rauser-design

casa-din-lemn-bucatarie casa-din-lemn-joseph-lstiburek

casa-din-lemn-baie

casa-din-lemn-terasa

Foto: www.homeadore.com

Deco
Recicleaza hainele vechi si transforma-le in decoratiuni inedite
Deco
10 case superbe cu acoperis verde
Deco
Case mici, cu design de zile mari
There are currently no comments.