Deco

Milieul, adus in prezent: mobilier si decoratiuni din dantela crosetata


Cati dintre noi nu au trait perioada de glorie a milieurilor, ce tronau mandre pe televizor, masa de sufragerie, biblioteca sau lada patului? Bineinteles, in duet cu celebrele bibelouri, printre care nelipsitul peste (cei din generatia ’80 nu au cum sa nu-l stie, doar a facut istorie). 🙂 Cu timpul, toate acestea s-au demodat si au lasat locul altor obiecte deco. Recent, Silvia Junjan, o contabila din Satu Mare talentata intr-ale crosetatului, a avut grija sa readuca la viata dantelele crosetate, transformandu-le in veritabile decoratiuni si piese de mobilier. Asa se face ca acum, in anul de gratie 2016, pot spune ca taaare imi plac milieurile. 🙂

Silvia-Junjan-mobilier-crosetat

In foto: Silvia Junjan

Inainte de a demara aceasta afacere, satmareanca trasese crosetele pe linie moarta. Impulsul de a le repune in lucru i-a fost dat de colectia Crochet a designerului danez Marcel Wanders, care, dupa cum a aflat Silvia Junjan, s-a vandut cu 40.000 de dolari cu ocazia unui targ de profil de la Miami. De aici a inceput aventura, satmareanca sacrificand la inceput multe dantele pana a ajunge la o varianta optima de rigidizare a acestora.

Ca sa intelegeti cum sta treaba, metoda de lucru este urmatoarea: in prima faza se croseteaza dantela dupa un tipar luat de pe macheta piesei ce urmeaza a fi realizata si ulterior dantela se apreteaza, se fixeaza pe macheta si se trateaza cu rasina epoxidica. Silvia Junjan ne asigura ca nu trebuie sa avem dubii in privinta rezistentei pieselor de mobilier, rasina epoxidica facandu-si treaba ca la carte. Asadar, daca puneati la indoiala rezistenta fotoliilor, iata ca nu aveti niciun motiv, acestea pastrandu-si intacta forma.
Nici nu vreau sa ma gandesc cata munca este in spatele acestor mici opere de arta (nu cred ca exagerez deloc numindu-le asa). De fapt, vreau 🙂 si chiar am intrebat-o pe doamna Silvia, iar raspunsul dat mi-a confirmat supozitiile: intre doua saptamani si o luna. Daca primeste insa o comanda mai mare intr-un timp scurt, se rezolva, caci scoate mai multi asi din maneca.
Bine, bine, de frumoase si originale nu mai incape indoiala, dar cat costa aceste piese? Evident, pretul este stabilit in functie de marimea si complexitatea piesei si poate ajunge pana  la 21.500 lei pentru un set de mobilier.

Pentru a comanda ingenioasele piese create de Silvia Junjan vizitati site-ul www.jsartdesign.com. Cum spuneam, mie una imi plac tare mult, in topul preferintelor fiind fotoliile si oglinzile. Arta, nu gluma.

mobilier-dantela1

fotoliu-dantela mobila-dantela

scaun-din-dantela masa-din-dantela

mobila-dantela2 oglinda-dantela veioza-dantela

oglinda-crosetata

aplica-dantela

Deco
Ceas din lemn care își schimbă forma pe parcursul unei zile? Da, există!
Deco
Conversie spectaculoasa: de la o magazie paraginita la o anexa fermecatoare
Deco
Cu un tablou nu se face primavara… si nici atmosfera
There are currently no comments.