Atunci când cumperi un apartament la gri, amenajarea devine dintr-odată un proces mai simplu. Spațiul este asemenea unei pânze albe ce așteaptă o pereche de mâini iscusite pentru a-i da viață și a-l face să strălucească. Este și cazul acestui apartament cu șemineu, a cărui poveste a început de la un spațiu complet gol.
Proprietarul este un notar în jurul vârstei de 50 de ani, care are doi copii: o fată de 12 ani și un băiat de opt ani. Înainte de a se muta aici, bărbatul locuia în zona de nord a Bucureștiului, însă și-a dorit să fie mai aproape de locul de muncă și de școala copiilor. Așa se face că la finalul lui 2021 a cumpărat acest apartament cu patru camere (150 metri pătrați), vizavi de Parcul Kiseleff.
Pro și contra
Punctele forte ale apartamentului sunt multiple. În primul rând, open space-ul (bucătărie, living, dining) foarte generos, luminos, cu o priveliște superbă și dormitoarele cu acces la terasă. Un alt avantaj este climatizarea în plafon, astfel că unitățile de aer condiționat, mai puțin estetice, nu își au locul în decor.
Punctele slabe există și ele, dar în minoritate. Vorbim de dormitoarele a căror dispunere nu a permis organizarea unor spații de depozitare generoase.
Pentru amenajare, proprietarul a mers pe mâna arhitecților de la Next Interior, în frunte cu Daniela Truță.
Lucrarea a pornit de la open-space, astfel că pentru început am proiectam tot ansamblul de mobilier din spatele canapelei. Acesta se continuă cu bucătăria, în aceeași paletă cromatică, creând astfel un decor unitar, spune Daniela.
Stilul este unul contemporan elegant, în culori deschise, neutre, dominate de gri și un strop de verde. Ca materiale și finisaje regăsim lemn deschis, piatră naturală, suprafețe negre lucioase, catifea și tapet. Iar când vorbim de tapet, modelul din dormitorul matrimonial ține capul de afiș. Este brand Tecnografica și atrage prin pattern-ul abstract, ce îi dă interiorului un ușor aer industrial.
Focus pe șemineu
Punctul forte al amenajării este ansamblul de mobilier TV, flancat stânga-dreapta de un riflaj și o zonă de bibliotecă. Dedesubt regăsim un șemineu, o prezență ultra-modernă, ce dă mult farmec și un aer pitoresc decorului. „În continuarea șemineului am ales sticlă neagră, pentru a da senzația unei suprafețe continue atunci când șemineul este stins“, adaugă Daniela. Sub șemineu se află un rând de sertare, sporind astfel funcționalitatea acestui ansamblu de mobilier.
Amenajarea acestui apartament cu șemineu a avut un buget de 90.000 euro și s-a derulat pe parcursul a șapte luni. Partea de proiectare și primirea feedback-ului din partea clientului au durat aproximativ două luni, iar implementarea pe șantier și mobilarea apartamentului au adăugat încă cinci luni.
Resurse
Mare parte a mobilierului este lucrat pe comandă, excepție făcând următoarele produse: masa de dining (The Home), fotoliul (Rovere Mobili), măsuțele de cafea (Norda Shop). Covoarele sunt de la Xalia și RugVista, tapetul din dormitorul matrimonial – de la Tecnografica, iar finisajele si obiectele sanitare – de la Delta Studio.
Foto: prin Next Interior
Comments