Povesti de mama

Lista alimentelor ce contin histamina


Conjunctura face ca in ultimul timp sa aud de tot mai multe cazuri de copii cu intoleranta la histamina. Printre ei se afla si Teo, cum altfel, asa ca pe post de calendar avem in bucatarie ditamai lista cu alimente ce contin histamina.
Am descoperit aceasta noua achizitie a lui Teo cu ajutorul dr. alergolog Adriana Camuescu, care mi-a recomandat sa ii fac doua analize-cheie: activitatea diaminoxidazei (detalii aici) si caprotectina (detalii aici), care au confirmat minunea. Ulterior, am mai studiat si eu problema si am descoperit un site cu informatii extrem de utile persoanelor care se confrunta cu intoleranta la histamina.
Pana una alta, din decembrie Teo este pe regim timp de 3 luni, iar in pregatirea mancarurilor ei ma ghidez dupa aceasta lista a alimentelor cu continut mare de histamina: Continutul-in-histamina-al-alimentelor. Este adresata persoanelor de toate varstele, nu doar copiilor. Pana in aprilie stau cu sufletul la gura sa vad daca regimul a dat vreun rezultat.

alimente-cu-histamina

Sursa foto: www.whatislyme.com

Povesti de mama
Teo si alergiile alimentare
Povesti de mama
Copiii cu alergie la laptele de vaca si capra pot consuma lapte de magarita
Povesti de mama
Grisine cu chimen
  • Bună ziua! Îmi puteți spune, vă rog, dacă după regim lucrurile stau altfel? I-a crescut valoarea DAO?


    • Buna ziua. Da, dupa regim lucrurile s-au ameliorat. Principala problema din intreaga lista au ramas rosiile.


  • Mulțumesc!


  • Ce simptome avea de a suspectat alergii la histamina?


    • Ii apareau pete rosii pe barbie si in jurul gurii cand manca diverse alimente. Medicul alergolog a suspectat-o de intoleranta la histamina si i-a dat de facut DAO.