Deco

Apartament cu două camere, unde integrarea holului în living a fost o provocare


Nu este simplu să amenajezi un open space, astfel încât toate elementele să comunice între ele și, mai mult, unde holul să fie parte integrantă fără a deranja vizual. Haideți să vedem soluția găsită de un designer de interior și cum a reușit să îmbine perfect latura practică și cea estetică.

Ne aflăm într-un apartament de 2 camere (68 metri pătrați) din Pipera, cumpărat în 2022 cu finisajele deja montate. Proprietarii sunt un cuplu tânăr pasionat de călătorii, filme și muzică, care și-a dorit un apartament aerisit, în culori deschise și cu texturi calde. De amenajare s-a ocupat echipa Vibe Interior Design, în frunte cu designerul Vlad Savu.

Principala dorință a proprietarilor a fost de a integra holul în living într-o manieră cât mai naturală și de a avea multe spații de depozitare.

Jardiniera ce separă vizual holul de living este în nuanța canapelei.

Mânerele dulapurilor de pe hol sunt elemente decorative în sine.

“Holul nu era un spațiu bine definit, motiv pentru care a trebuit să căutăm soluții pentru a-l face parte integrantă din living, zonă cu care comunică deschis. Soluția găsită a fost delimitarea celor două spații cu ajutorul unei jardiniere lungi și înguste, care se continuă pe înălțime cu bare metalice ce creează impresia unui riflaj. Am creat astfel o delimitare simbolică a holului de living, căci cele două spații continuă să comunice liber între ele”, spune Vlad.

Pentru a răspunde și nevoii de depozitare, pe toată lungima holului echipa Vibe Interior Design a proiectat dulapuri cu uși albe, între care a intercalat două nișe finisate în culoarea stejarului. Vorbim practic de aceeași cromatică regăsită în living și în bucătărie, zone cu care holul formează un open space.

Canapeaua este un model fix, mult mai confortabil spre deosebire de un model extensibil, în opinia lui Vlad.

Vorbim de un model modular…

… ce are un buzunar unde poți păstra la îndemână telecomanda sau revista preferată.

O piesă multifuncțională

Un alt vis devenit realitate pentru proprietarii acestui apartament cu 2 camere este insula ce separă livingul de bucătărie. Proiectată cu scopul de a servi mai multor funcțiuni, aceasta joacă atât rol de blat de lucru, cât și de loc de luat masa. Iar pentru că imaginația designerilor este bogată, insula încorporează și spații de depozitare generoase, dar și un mic loc de expunere a obiectelor decorative.

Insula este o piesă lucrată la comandă după schițele lui Vlad.

Continuând cu partea practică a acestei amenajări, trebuie menționată și prezența canapelei pe picioare, a cărei alegere nu a fost deloc întâmplătoare. Vlad ne spune: “Am ales o canapea cu picioare de 15 cm pentru a-i da posibilitatea robotului să aspire pe sub ea. Proprietarii sunt persoane tinere și foarte active, iar timpul dedicat curățeniei îl eficientizează cât pot de mult.”

Stilul amenajării acestui apartament cu 2 camere este unul modern, cu elemente vizuale bine definite. Canapeaua, insula și patul sunt elemente principale în amenajare, restul venind în completarea lor.

Provocări și buget

Proiectul nu a dus lipsă de provocări. Cum planul electric era deja trasat, Vlad și echipa sa a trebuit să aleagă corpurile de iluminat și să poziționeze mobilierul în funcție de acest traseu. Cu toate acestea, au reușit să se adapteze și să creeze un concept pe placul proprietarilor.

Patul are ladă de depozitare, sporind astfel latura practică a amenajării.

În dormitor regăsim și un mic loc de machiaj, dedicat cochetăriilor feminine.

Peretele cu patul este finisat cu vopsea decorativă, proprietarii preferând această soluție în locul tapetului, pentru mai multă durabilitate.

Amenajarea a fost gata în 4-5 luni și a implicat mai multe echipe. În mare parte, mobilierul a fost lucrat pe comandă la Gran Premium Furniture, printre excepții numărându-se patul și canapeaua, cumpărate de la Divanissimi. Perdelele și draperiile au fost comandate la Marady Design, iar vopseaua decorativă din dormitor a fost luată de la Murali Artwork. Bugetul total al amenajării acestui apartament de 2 camere a fost de 38.000 euro.

Foto: prin Vibe Interior Design

Deco
Mobilier transformabil: etajeră ce devine masă de dining
Deco
12 camere cu panorame ce iti taie rasuflarea
Deco
Primul hotel plutitor din Romania se pregateste de inaugurare
There are currently no comments.