Deco

Sfaturi de designer: cum sa personalizezi holul de la intrare


Incepem saptamana cu un nou articol scris de designerul de interior Ana Stear (www.sinnde.com), din care invatam cum sa transformam holul de la intrare in cartea de vizita a casei. Ana are legatura. 🙂

ana-stear

Stiti vorba aia: “Ziua buna se cunoaste de dimineata”? Ei, cam asa sta treaba si cu holul de la intrare: cum este holul, asa este si casa. Haideti sa vedem cum dam dovada ca suntem oameni organizati si ca traim in spatii amenajate armonios, pe masura personalitatii noastre si in acord cu ea. Apelam la:

  • mici piese de mobilier, in functie si de cat ne permite spatiul: o masuta/consola/comoda (numai buna pentru geanta, chei, documente sau orice alte obiecte care ne ocupa bratele cand intram in casa), o bancheta, un scaun/fotoliu (astfel ne putem incalta/descalta cu lejeritate, dar ne putem si reconecta la universul casei noastre, caci holul nu este doar o zona de trecere, ci si una de reculegere), un mic pantofar (evident, pantofii si papucii de casa trebuie sa fie in afara ariei vizuale). Si nu, nu e neaparat nevoie de cuier, caci ar transforma holul intr-un loc de depozitare a hainelor. Acestea pot fi asezate intr-un dulap din imediata apropiere.

amenajare-hol-mobilier

In foto, sediul SinnDe, amenajat de Ana Stear

  • joc de lumini: directe sau indirecte – cu cat mai diferite, cu atat mai bine. Pe langa principala sursa de lumina, alegeti o aplica, un lampadar sau o veioza pentru a evidentia un anumit obiect sau detaliu al incaperii sau pentru a da intimitate spatiului.

amenajare-hol-4

Foto: www.designingcity.com

  • oglinzi, multe oglinzi – pentru functionalitate (un ultim retus inainte de a iesi din casa este oricand binevenit), dar si pentru a difuza mai multa lumina.

amenajare-hol-oglinzi

Foto: www.memorabledecor.com

  • camuflarea tabloului de comanda a instalatiei electrice. Acesta poate fi ascuns in spatele unei lucrari de arta sau intr-o caseta de gips-carton prevazuta cu usa de vizitare.

amenajare-hol

In foto, sediul SinnDe, amenajat de Ana Stear

  • decoratiuni ce dau sentimentul identificarii cu spatiul locuit: un tablou, o fotografie, orice elemente care ajuta la personalizarea holului. Este important sa aduceti in decorul casei acel sentiment de bine, o nota foarte personala care va face fericiti.

amenajare-hol-tablouri

In foto, sediul SinnDe, amenajat de Ana Stear

Deco
10 dintre cele mai spectaculoase case in copac din lume
Deco
Zgarie-nori fermecatori intr-o baie de 4 mp
Deco
10 bai minimaliste de impact
There are currently no comments.