News

Poluarea aerului din casă, redusă cu ajutorul unei perdele


IKEA ne pregătește o surpriză: în curând va lansa o perdea cu ajutorul căreia poluarea aerului din casă va scădea. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui tratament bazat pe substanțe minerale, ce va fi aplicat pe suprafața materialului și care va descompune poluanții atmosferici atunci când intră în contact cu lumina.

poluarea aerului din casă - perdea

Pe numele ei Gunrid, perdeaua-minune, ce își propune să reducă poluarea aerului din casă, este o invenție remarcabilă a companiei suedeze, care a colaborat la acest proiect cu universități din Europa și Asia, precum și cu furnizori și inovatori IKEA. Modalitatea în care va funcționa Gunrid este asemănătoare cu proceseul fotosintezei din natură, iar procesul este activat atât de lumina exterioară, cât și de cea interioară.

poluarea aerului din casă IKEA

Perdeaua care reduce poluarea aerului din casă nu este prima inițiativă IKEA de a contribui la un mediu mai curat. În 2018, compania suedeză a lansat campania Better Air Now!, care și-a propus să transforme paiele de orez – reziduuri rămase în urma recoltării orezului, ce sunt de obicei arse și care contribuie astfel puternic la poluarea aerului – într-o nouă sursă de materiale regenerabile pentru produsele IKEA.

Perdeaua Gunrid va fi disponibilă începând cu 2020.

Well done, IKEA! 🙂

News
kika, un magazin pet friendly
News
Good Home: soluții inteligente pentru amenajări interioare
News
Cum arată Leroy Merlin Colosseum în urma remodelării de 3,5 milioane de euro
There are currently no comments.