Deco

Mall transformat intr-un ansamblu de locuinte


Povestea se intampla in America, caci nu degeaba i se mai spune si tara tuturor posibilitatilor. 🙂 Aici, mai exact in Rhode Island, in anul 1828 s-a deschis primul mall din istoria Americii, denumit Arcade Providence.

mall transformat in cladire rezidentiala arcade providence

Cladirea este absolut superba, construita in stilul renascentist grec, cu lucarne fermecatoare si balustrade din fier, acoperite cu mahon. Criza din 2008 si-a lasat insa amprenta asupra mall-ului, care a intrat in faliment.

Aici intervine in peisaj dezvoltatorul Evan Granoff, care a cumparat Arcade Providence contra sumei de 7 milioane de dolari si, impreuna cu Northeast Collaborative Architects, l-a transformat intr-o cladire rezidentiala, iar rezultatul a avut un real succes. Astfel, toate boutiqe-urile de la cele doua etaje au fost convertite in micro-locuinte, iar la parter a fost pastrata destinatia de centru comercial. Micro-locuintele au suprafete cuprinse intre 20 mp si 42 mp si dispun de dormitor, zona de relaxare, bucatarie si baie. Complet echipate si mobilate, acestea sunt date spre inchiriere la preturi ce pornesc de la 550 de dolari pe luna. In prezent toate unitatile sunt ocupate, iar pe lista de astepare sunt inscrise 4000 de persoane.

mall transformat in cladire rezidentiala arcade providence 1 mall transformat in cladire rezidentiala arcade providence 2 mall transformat in cladire rezidentiala arcade providence 3 mall transformat in cladire rezidentiala arcade providence 4 mall transformat in cladire rezidentiala arcade providence 5 mall transformat in cladire rezidentiala arcade providence 6 mall transformat in cladire rezidentiala arcade providence 7

Foto: www.wanderlustparty.com

Deco
18 solutii de depozitare pentru spatii mici
Deco
Interior minimalist sau cum arată viața când ai copil mic
Deco
In Japonia: gradinita creata in jurul unui copac legendar
There are currently no comments.