Deco

Casa modulara din bambus, gata in cateva ore


Suna tentant, nu? Arata si bine si, in plus, sari peste mult stresanta problema a gasirii unei echipe profesioniste de muncitori. Sigur, existe mai multe firme care ofera case modulare ce se monteaza in cateva ore, dar mie mi-au cazut ochii pe oferta italienilor de la compania Paghera, care in colaborare cu brandul Giovanni Paganini au creat aceste frumusete de vile.

4112uk-paghera-paganini-project-2

Este realizata pe structura din bambus Guadua, numit metaforic arborele de otel (ceea ce spune multe, nu?), si se remarca prin rezistenta, robustete, flexibilitate, versatilitate. Este o constructie eco-friendly, rezistenta la foc, cutremure, tornade. In plus, ceea ce mi se pare fascinant, casa este izolata termic pe principiul caldurii latente cu ajutorul unui complex de materiale – PCM: Phase Change Materials. Cum functioneaza? Daca ziua este o temperatura mai mare de 27 grade Clesius, aceste materiale stocheaza caldura din mediul inconjurator si se topesc. Noaptea, daca temperatura scade sub 27 grade Celsius, materialele se solidifica si elibereaza caldura absorbita ziua. Mai multe informatii despre izolarea termica cu ajutorul caldurii latente gasiti aici.

Haideti sa trecem acum la interior, unde ai de ales intre cinci tipuri de amenajare, precum si posibilitatea personalizarii cu tesaturi artizanale de lux, realizate de branduri locale cu traditie de peste 200 de ani din Toscana. De asemenea, exista posibilitatea colaborarii cu mesteri pielari, care pot produce modele lucrate manual sau tapiserii din petice de piele, pentru decorarea peretilor sau a tavanelor.

Ei bine, acum e-acum. Sa va spun cat costa o asemenea casa? Pai italienii nu se incurca si cer 1 milion de dolari pe o casa de 96 mp.

P.S. Daca totusi doriti sa aflati mai multe detalii despre aceste case modulare, accesati acest link.

4112uk-paghera-paganini-project-2 4115uk-paghera-paganini-project-6 4116uk-paghera-paganini-project-7 4117uk-paghera-paganini-project-8 4118uk-section-cut-paghera-paganini-project 4109uk-1st-level-cut-paghera-paganini-project

Sursa foto: www.paghera.com

Deco
Casa lui Leonardo Di Caprio, de inchiriat
Deco
Casele subacvatice, o posibila solutie la suprapopularea planetei
Deco
10 idei originale pentru impachetarea cadourilor
There are currently no comments.