Deco

Apartament de închiriat, unde artificiile de design dau tonul amenajării


Ce criterii de căutare ai în cazul unui apartament de închiriat? Să fie amenajat aerisit, să aibă suficiente spații de depozitare și o amplasare cât mai bună. Ce ai spune dacă la toate acestea s-ar adăuga și o amenajare demnă de reviste, ce poartă semnătura unui arhitect sau designer de interior?

Este cazul acestui apartament de închiriat cu trei camere (105 metri pătrați), situat în Herăstrău, o zonă exclusivistă a Bucureștiului. Nu doar locația este una specială, ci și amenajarea modernă, ce poartă semnătura MiSo Architects. 

apartament de inchiriat living apartament de inchiriat living apartament de inchiriat living

Punctul de pornire a amenajării au fost finisajele deja montate în momentul preluării apartamentului. Astfel, parchetul și ceramica au dictat întregul concept, însă echipa MiSo Architects nu s-a rezumat la acestea pentru a crea efectul wow dorit de proprietari.

„Am pornit de la ideea unui apartament de închiriat altfel, elegant și surprinzător, adaptat la zona rezidențială exclusivistă în care se află. Încă de la intrare am optat pentru un panou iluminat, cu plante integrate, care setează nota de eleganță și rafinament pe care ne-am dorit-o“, spune Mihaela Tampiza, co-fondatoare MiSo Architects.

apartament de inchiriat hol

Provocarea proiectului

Provocarea majoră a acestui apartament de închiriat a fost crearea cât mai multor spații de depozitare, fără a sufoca spațiul. Astfel, echipa de arhitecți a folosit câteva artificii de design. Unul dintre ele este placarea pereților din continuarea dulapurilor încastrate, făcând insesizabilă trecerea dintre acestea. Alte zone de depozitare au fost tratate diferit, pentru a le scoate în evidență și a elimina riscul creării unei amenajări anoste.

apartament de inchiriat living

Și cum mobilierul custom made este cel mai potrivit când vrei să bifezi eficientizarea unui spațiu, acesta este folosit preponderent în amenajare. Prin intermediul lui, echipa de arhitecți a creat un ambient uniform în toate încăperile, folosind finisaje coordonate între ele.

apartament de inchiriat Bucatarie

Amenajarea atrage atenția și prin texturilor fine alese pentru tapițeria patului matrimonial și a panoului ce vine în completarea lui. De altfel, această încăpere este definiția eleganței și a bunului-gust, un spațiu unde rafinamentul se împletește perfect cu relaxarea și confortul.

apartament de inchiriat dormitor apartament de inchiriat dormitor apartament de inchiriat birou apartament de inchiriat birou

Resurse

Mobilier pe comandă – Movi Design Studio
Canapea, fotoliu din living, pat matrimonial – Divanissimi
Măsuțe de cafea  – The Home
Tapet – brand Tecnografica, prin Tempini Romania
Corpuri de iluminat – Luminna
Obiecte sanitare – Delta Studio și Concept Hub
Electrocasnice – Romstal

apartament de inchiriat baie

Foto: Sebastian Stan

Deco
La Olimp, casă de vacanță ca în Provence, amenajată cu 80.000 euro
Deco
Masute de cafea unicat, inspirate de mare
Deco
Ceas din lemn care își schimbă forma pe parcursul unei zile? Da, există!
There are currently no comments.