Deco

Vila Boucquillon, cea mai buna lucrare de arhitectura din lume


Cred ca sunteti in asentimentul meu cand spun ca aceasta vila este spectaculoasa. Sau fascinanta. Sau mirifica. Cum vreti voi sa-i spuneti. Este o veritabila bijuterie arhitecturala contemporana, creatie a arhitectilor Michel & Donia Boucquillon, a carei valoare a fost recunoscuta la nivel international prin castigarea premiului Stone Expo Award 2015 pentru cea mai buna lucrare de arhitectura din lume, lucrare unde piatra naturala joaca un rol important.

1.-3421it-0-Casa_Boucquillon_Esterno

Vila Boucquillon, cum a fost denumita, este situata pe un deal de marmura alba din Toscana, se afla in perfecta comuniune cu natura inconjuratoare si ofera o panorama de vis asupra orasului Lucca, pe care il “contempla” de la o inaltime de 200 metri. Proprietatea apartine chiar creatorilor ei, arhitectii, designerii si artistii Michel & Donia Boucquillon, si este compusa din 10 hectare de plantatii de maslini si padure. De asemenea, dispune de un heliport.

Dupa ce iti revii din starea de perplexitate care pune stapanire pe tine la vederea exteriorului (si obloanele din fier au “vina” lor aici), simti ca inima iti joaca din nou feste la vederea interiorului. Acesta, la randul lui, se remarca prin elemente spectaculoase, cum ar fi stanca din marmura alba integrata cat mai firesc posibil in decor sau scara ce sugereaza o rochie de seara, finisata pe interior intr-un rosu ametitor. De altfel, ametitor este adjectivul perfect care defineste intreaga proprietate. Toate piesele din interior, de la mobilier pana la decoratiuni, au fost create de cei doi mult prea talentati proprietari, pe masura spatiului existent.

Daca ati mai pastrat loc de senzational, va spun si ca acoperisul vilei este format din doua aripi care se deschid cu ajutorul a 6 pistoane hidraulice la un unghi de 30 de grade, asemenea aripilor unui fluture. De altfel, vila Boucquillon este prima casa din lume cu acoperis hidraulic. In plus, a fost considerata de National Geographic drept una dintre cele mai ecologice si spectaculoase case din Italia (http://natgeotv.nationalgeographic.it/it/le-case-piu-verdi-ditalia).

Cu riscul de a ma intinde mult la vorba, nu pot trece cu vederea piscina impresionanta (cum altfel!) ce deserveste proprietatea. Aceasta se desfasoara pe 70 mp, are o lungime de 26 metri si este impartita in 3 zone: una pentru inot, una pentru joaca si una destinata hidromasajului. Din orice punct al ei ai privi, in fata ochilor ti se deruleaza aceeasi mirifica panorama a orasului Lucca.

Vila Boucquillon poate fi inchiriata unor oaspeti la fel de speciali precum proprietatea. 🙂 Pe site-ul Home Away pretul porneste de la 1.415 lire/noapte si se inchiriaza pentru minimum 7 nopti. Capacitatea vilei este de 12 persoane.

Acum va las sa priviti si sa va minunati in liniste.

1.-3421it-0-Casa_Boucquillon_Esterno

286_big

2.-3422it-00-Casa_Boucquillon_-_south_facade2_esterno_aperto

 

4.-3424it-2-Casa_Boucquillon_-_Entrance_2

5.-3425it-3-Casa_Boucquillon_living_room

6.v3426it-4-Casa_Boucquillon_living_room_

7.-3428it-7-Casa_Boucquillon_living_room

8.-3427it-5-Casa_Boucquillon-Bar_cucina

306_big

299_big

303_big

Sursa foto: www.michelboucquillon.com

Deco
Casa de inspiratie provensala
Deco
In Japonia: gradinita creata in jurul unui copac legendar
Deco
Cum poți bricola cele mai ingenioase decorațiuni pentru Paște
There are currently no comments.