Haine industriale sau mai bine spus cu tentă industrială, căci amenajarea acestui apartament comunist este mai degrabă una eclectică. Premisa de la care au plecat proprietarii în redecorarea spațiului? Aceea de a putea adapta apartamentul odată cu creșterea în vârstă a băiețelului lor.
Cine nu are prieteni să-și cumpere
Proprietarii sunt buni prieteni cu Mihail Neagu, tânărul arhitect despre ale cărui lucrări am mai scris aici. Și cum o astfel de prietenie era musai să aibă în “portofoliu” și o colaborare, iată cum Mihail s-a ocupat de amenajarea acestui apartament de 4 camere (89 mp). Bine, după amenajarea propriu-zisă numai din era comunistă nu pare apartamentul, trebuie să recunoaștem. 🙂
Reorganizarea spațiului
Imediat ce și-a intrat în rol, Mihai a intervenit asupra compartimentării, pentru a crea un spațiu armonios și funcțional. Așadar, a mutat zona bucătăriei pe balcon și a redus puțin din lungimea livingului.
“Spaţiul livingului a fost scurtat, o treime fiind transformată în dressing. Am urmărit astfel să transform un spaţiu longitudinal (tip tunel) într-unul de tip central. Bucătăria a fost extinsă pe balconul adiacent şi divizată în zonă de preparare şi zonă de luat masa. Peretele de cărămidă aparentă aduce aminte de vatra caselor ancestrale ca nucleu al locuinţei“, Mihail Neagu.
Centrul de interes
Da da, știu că așteptați “lămuriri” referitoare la peretele decorat cu lemn. 🙂 Ideea de la care a pornit Mihail a fost aceea de a crea un element de impact, care să îți rămână multă vreme pe retină. Astfel a ajuns la aceste decorații din lemn, ce “generează o unduire care te invită să te aşezi”. Acestea au fost puse în valoare de un corp de iluminat cu multe brațe.
“Brațele aprind parcă limita superioară a elementelor de lemn, pentru a grada trecerea de la aspectul lemnului la tavanul alb al încăperii”, Mihail Neagu.
Nici dormitorul nu duce lipsă de elemente spectaculoase. Tapetul de la capătul patului este dovada. Acesta creează senzația de iluzie optică și dă profunzime spațiului.
Amenajarea a fost gata în 3 luni, iar bugetul investit a fost unul decent – 27.000 euro.
Foto: prin Mihail Neagu
Comments