Deco

Când un apartament comunist se îmbracă în “haine” industriale


Haine industriale sau mai bine spus cu tentă industrială, căci amenajarea acestui apartament comunist este mai degrabă una eclectică. Premisa de la care au plecat proprietarii în redecorarea spațiului? Aceea de a putea adapta apartamentul odată cu creșterea în vârstă a băiețelului lor.

apartament comunist Mihail Neagu

Majoritate pieselor de mobilier au fost făcute la comandă. Elementele din lemn masiv au fost realizate chiar de către beneficiar.

Cine nu are prieteni să-și cumpere

Proprietarii sunt buni prieteni cu Mihail Neagu, tânărul arhitect despre ale cărui lucrări am mai scris aici. Și cum o astfel de prietenie era musai să aibă în “portofoliu” și o colaborare, iată cum Mihail s-a ocupat de amenajarea acestui apartament de 4 camere (89 mp). Bine, după amenajarea propriu-zisă numai din era comunistă nu pare apartamentul, trebuie să recunoaștem. 🙂

apartament comunist amenajare living de bloc

Singurele dificultăți apărute în amenajare au fost cele uzuale, legate de instalații deja existente poziționate total defavorabil.

Reorganizarea spațiului

Imediat ce și-a intrat în rol, Mihai a intervenit asupra compartimentării, pentru a crea un spațiu armonios și funcțional. Așadar, a mutat zona bucătăriei pe balcon și a redus puțin din lungimea livingului.

apartament comunist amenajare bucatarie mica

“Spaţiul livingului a fost scurtat, o treime fiind transformată în dressing. Am urmărit astfel să transform un spaţiu longitudinal (tip tunel) într-unul de tip central. Bucătăria a fost extinsă pe balconul adiacent şi divizată în zonă de preparare şi zonă de luat masa. Peretele de cărămidă aparentă aduce aminte de vatra caselor ancestrale ca nucleu al locuinţei“, Mihail Neagu.

apartament comunist caramida aparenta

Centrul de interes

Da da, știu că așteptați “lămuriri” referitoare la peretele decorat cu lemn. 🙂 Ideea de la care a pornit Mihail a fost aceea de a crea un element de impact, care să îți rămână multă vreme pe retină. Astfel a ajuns la aceste decorații din lemn, ce “generează o unduire care te invită să te aşezi”. Acestea au fost puse în valoare de un corp de iluminat cu multe brațe.

“Brațele aprind parcă limita superioară a elementelor de lemn, pentru a grada trecerea de la aspectul lemnului la tavanul alb al încăperii”, Mihail Neagu.

apartament comunist lamele din lemn

Nici dormitorul nu duce lipsă de elemente spectaculoase. Tapetul de la capătul patului este dovada. Acesta creează senzația de iluzie optică și dă profunzime spațiului.

apartament comunist amenajare dormitor

Cu ajutorul tapetului, “patul devine un vehicul cu ajutorul căruia traversezi acel pod plin de semnificaţie”, spune Mihail Neagu.

Amenajarea a fost gata în 3 luni, iar bugetul investit a fost unul decent – 27.000 euro.

apartament comunist amenajare baie

Așa cum observăm, baia este amenajată în tonuri preponderent neutre. Singura pată de culoare este la nivelul tavanului.

Foto: prin Mihail Neagu

 

 

Deco
In Japonia: gradinita creata in jurul unui copac legendar
Deco
10 case superbe cu acoperis verde
Deco
Mici zone de relaxare pentru noi, fetele
There are currently no comments.