Povesti de mama

Teo si alergiile alimentare


Am strans deja 1 an si 4 luni de experienta intr-ale “parintelii”, perioada in care am invatat multe. Nici Teo nu a pierdut timpul, si a avut grija sa creasca (atat cat a putut, ca e cam bondoaca, ce-i drept 🙂 ) si sa invete tot ce se poate pentru varsta ei.

Teodora

In foto: Teo la sase luni

Este energica (apropo, cea mai eficienta cura de slabire ever 🙂 ), independenta si sociabila. Dar atat de sociabila, incat a atras de partea ei si dermatita atopica, si o alergie la proteina din lapte de vaca si capra, si o sensibilitate la albus, si o intoleranta la histamina. Hai ca se putea si mai rau, cu glutenul sta bine.
Asa se face ca numar pe degete alimentele pe care are voie sa le consume (implicit si eu, pt ca inca o alaptez). Pai lactate nu, spanac nu, rosii nu, citrice nu, banane nu, nu si iar nu. (Gasiti aici o lista cu alimentele ce contin histamina.)
Inspirata de toate aceste grozavii, am creat rubrica Povesti de mama, unde voi publica retete pentru copii alergici, fara a ma erija insa in vreun masterchef. Voi povesti, printre altele, si prin ce experiente am mai trecut, in legatura directa sau nu cu alergiile, dorind sa vin, atat cat se poate, in sprijinul cat mai multor mamici.

Povesti de mama
Prajitura norvegiana cu mere si fulgi de ovaz
Povesti de mama
Copiii cu alergie la laptele de vaca si capra pot consuma lapte de magarita
Povesti de mama
Grisine cu chimen
There are currently no comments.