News

Samsung QLED 8K 2019, 5 inovații wow + un strop de artă contemporană


Încep prin a spune că seara de ieri (16 aprilie 2019) a fost una perfectă pentru mine. Am petrecut mai mult de două ore în cadrul stylish al Muzeului de Artă Recentă și am trăit experiența fuziunii artei cu tehnologia, odată cu lansarea celei de-a doua generație Samsung QLED 8K. Cu această ocazie, Samsung a sărbătorit și 50 de existență și inovație.

Samsung QLED 8K

Am avut ocazia să văd primul televizor Samsung produs vreodată. Acesta a fost adus special din Coreea de Sud pentru lansarea din București.

La evenimentul Samsung Fusion Art am aflat că noua generație Samsung QLED 8K este definită de 5 inovații. Inovații care fac din vizionarea unui film sau al unui program TV un adevărat spectacol, o scenă reală ce te invită să iei parte la acțiune. 🙂  Să le luăm pe rând.

Samsung QLED 8K

Samsung QLED 8K se integrează perfect în decor, datorită funcției Modulului Ambient.

Rezoluție 8K

Cu alte cuvinte, imagini de o claritate excepțională pe un ecran mare și foarte mare. Samsung QLED 8K, cu 33 milioane de pixeli, oferă rezoluție de 16 ori mai mare decât Full HD. Chiar wow. 🙂

Culori. Miliarde de culori cu tehnologia Quantum Dot

Ce presupune această tehnologie? 100% volum de culoare și nano-particule ce transformă lumina în miliarde de culori. Cu ajutorul inteligenței artificiale, procesorul Quantum  optimizează imaginea, dar și sunetul prin algoritmi de machine learning, susținut de tehnologia HDR10+. Aceasta din urmă are grijă ca scenele luminoase să fie și mai luminoase și scenele întunecate să fie și mai întunecate.

Control superior al luminii de fundal

Sau, altfel spus, Direct Full Aray. Samsung QLED 8K analizează fiecare cadru, scenă cu scenă, controlând iluminarea fiecărei zone pentru mai multe detalii și mai multă profunzime. Rezultatul sunt imagini de un negru mai profund, cu detalii uimitoare.

Unghi extins de vizionare

Sau, pe limbajul specialiștilor, Ultra Viewing Angle. Unghiul extins de vizionare disponibil acum la Samsung QLED 8K este posibil cu ajutorul a două straturi speciale. Ce rol au ele? Focusează lumina în direcția corectă și o dispersează uniform pe suprafața ecranului. Altfel spus, te bucuri de culori reale din orice unghi ai privi.

Bixby? Roger!

Ei bine, televizoarele Samsung QLED 8K devin și mai smart. Acestea sunt compatibile cu Amazon Alexa și Google Assistant iar, de acum, poți avea o interacțiune vocală complexă prin intemediul Bixby 2.0, asistentul virtual Samsung.

Samsung QLED 8K Bixby

Acum, că am trecut în revistă funcțiile de excepție ale Samsung QLED 8K, să vă spun câteva cuvinte și despre MARe (Muzeul de Artă Recentă). Este o destinație pe care musai trebuie să o includeți în lista voastră de weekend, dacă vreți să vă puneți la curent cu arta contemporană. Găsiți aici artă românească, începând cu perioada post-stalinistă și până în zilele noastre, dar și o colecție de artă internațională, prin expoziții temporare. Și clădirea în sine merită atenția noastră, prin prisma arhitecturii ei speciale.

Samsung QLED 8K

Foto

Nu închei fără a împărtăși cu voi poze ale lucrării Madonna, semnată de Michele Bressan.  Este o lucrare absolut spectaculoasă, care îți răpește privirea pentru minute bune. Are postament de fier și fibră de sticlă, peste care au fost turnate lumânări.

Foto: Samsung și arhiva personală

News
Samsung propune manualele digitale
News
Vino la Dino Parc Râșnov să vezi cel mai mare dinozaur din lume
News
Shopping alert: un nou magazin cu mobilier și decorațiuni
There are currently no comments.