News

Programul Casa Verde a fost relansat


La sfarsit de saptamana vin cu vesti bune de la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor: incepand cu luna august va fi reluat programul Casa Verde. Potrivit ministrului Cristina Pasca Palmer, statul va acorda romanilor o finantare de 6.000 lei pentru achizitia unor panouri solare (adica 100% din costuri) si de maximum 8.000 lei (circa 70-80% din costurile totale) pentru pompe de caldura.

De pe pagina de facebook a ministerului aflam mai multe informatii despre Casa Verde:

“In total 138 de milioane de lei sunt alocate in acest an pentru acest program, care are o componenta total noua, denumita Casa Verde Plus‬. Romanii vor avea la dispoziție 72 de milioane de lei pentru proiecte prin care isi pot instala panouri solare sau pompe de caldura si isi pot izola termic locuintele cu materiale ecologice (canepa, lana, pluta sau celuloza).

O alta componenta importanta a Programului Casa Verde Plus este destinata cladirilor de utilitate publica: scoli, gradinite, spitale, policlinici, camine de batrani, centre de plasament si multe altele. Acestea pot beneficia de sume importante pentru instalarea de panouri solare, fotovoltaice, pompe de caldura, turbine eoliene, instalatii de biogaz, izolatie din materiale ecologice, acoperisuri verzi sau sisteme de iluminat cu tehnologie LED.”


In cazul in care sunteti interesati, va las mai jos ghidurile de finantare atat pentru persoane fizice, cat si juridice, ce au fost date deja spre consultare publica.

2016-07-26_Ordin_Casa_Verde_clasic_fizice(2)

2016-07-26_ORDIN_CASA_VERDE_PLUS_FIZICE(4)

2016-07-26_ORDIN_Casa_Verde_clasic_juridice(2)

2016-07-26_ORDIN_CASA_VERDE_PLUS_JURIDICE

Programul Casa Verde Plus

Foto: Hye Studio

News
Rulouri exterioare Velux, pentru o casă primitoare pe timpul verii
News
Cum arată Leroy Merlin Colosseum în urma remodelării de 3,5 milioane de euro
News
Cazinoul din Constanta, readus la viata cu 1,5 tone de sclipici multicolor
There are currently no comments.