News

Primul resort montan de case ecologice din Romania


Daca vrei sa dai viata agitata de la oras pe un trai linistit la munte sau pur si simplu cauti un loc de refugiu la sfarsit de saptamana, ia in calcul localitatea Vama Buzaului, din judetul Brasov. Nu numai ca vei indragi frumusetea neatinsa a zonei si autenticitatea traditiilor, dar risti sa te indragostesti de primul resort montan de case ecologice din Romania, lansat de curand.

case-ecologice

Este drept, in momentul de fata vorbim despre o singura casa construita, dintr-un lant de 68, restul uramand sa fie gata pana in 2020, dar arhitectura este atat de spectaculoasa si dotarile atat de… eco, incat trebuie sa faci cunostinta cu aceste case ecologice inca de pe acum. Nu de alta, dar pana vor fi terminate poate reusesti sa faci economii serioase si sa devii proprietar cu acte in regula. 🙂

Cum se numeste resortul?

Este vorba de Valley 21, un proiect realizat in baza unui parteneriat public-privat in privinta terenului (68 de hectare), incheiat intre investitori romani si olandezi si primaria Vama Buzaului. Arhitectii italieni Luca Fornaroli si Giulia Valentini, in stransa colaborare cu firma de arhitectura peisagistica Stijlgroep Architects din Rotterdam, au creat o opera de arta in mijlocul naturii: o casa care pastreaza linia naturala a terenului.

Solutii sustenabile, suprafete si preturi

Complexul Valley 21, care va functiona in regim de tip condominium, va fi compus din 68 de case ecologice individuale si un centru de facilitati. Atat arhitectura proiectului, cat si solutiile alese pentru accesul la utilitati tin cont de principiul sustenabilitatii energetice si de impactul cat mai redus asupra mediului inconjurator. Astfel, vorbim de un ansamblu de case ecologice construit in armonie cu natura. Alimentarea cu apa se face direct din izvoare, lumina provine de la panouri solare, iar incalzirea are la baza surse regenerabile.

Casele, aflate la un pas de Rezervatia Naturala Valea Zimbrilor, au dimensiuni generoase. Sunt patru tipuri de locuinte, cu suprafete cuprinse intre 92 mp si 118 mp. Preturile variaza intre 167.500 si 285.000 de euro. Casele sunt construite numai din materiale eco friendly, de o inalta calitate, dupa cum sustine dezvoltatorul. Interioarele sunt spatioase, luminoase si iti dau acel sentiment de confort, pe care il cautam cu totii.

Proiectul de case ecologice Valley 21 este certificat de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi prin programul Green Homes, care dezvolta si implementeaza un sistem national de standarde si certificari pentru cladirile verzi.

Ce iti poti dori mai mult daca visezi la dimineti molcome, acompaniate de cantecul suav al pasarilor padurii, si la peisaje ce iti bucura ochii si sufletul?

case-ecologice-living case-ecologice-vama-buzaului

case-ecologice-judetul-brasov case-ecologice-valley-21

News
Umidificatoare de ultima generatie de la Philips
News
Descopera mobilierul sic dintr-un loc de poveste: Vila Retro
News
Cumperi o jucarie Ikea si ajuti un copil sarac
There are currently no comments.