Deco

Pe aripile vantului: super yacht eco-friendly, cu… un copac la bord


Om fi noi in plina iarna calendaristic vorbind, dar vazand cum arata acest yaht m-a cam luat valul si nu ma pot abtine sa nu vi-l arat si voua. Minunatia, aflata in stadiul de proiect, se numeste Komorebi si este proiectata de VPLP Design, o renumita firma de arhitectura navala.

komorebi-yacht-01_0

Prin ce se remarca in mod deosebit acest yacht? Este un trimaran hibrid, eco-friendly, fiind alimentat atat cu combustibil, cat si cu energie eoliana datorita designului sau unic. Cele două “aripi ” verticale, complet automatizate, si panzele il pot propulsa la o viteza de 17 mile pe ora, dupa cum spun designerii. Tot acestia adauga ca yachtul este conceput sa consume cu 30% mai putin combustibil pe trecerile lungi.

OK, sa lasam deoparte detaliile tehnice si sa ajungem la partea care imi place cel mai mult: amenajarea. Foarte atractive mi se par zonele de relaxare organizate la interior, ce te tin conectat la farmecul marii datorita amplelor suprafete vitrate, piscina este o atractie in sine, iar de copacul aflat pe puntea din spate si de spatiile verzi punctate pe alocuri ce sa mai zic. O solutie deco inspirata, menita sa sustina idee de “prietenie” cu mediul inconjurator.

Nu stiu voi, dar vazand aceste imagini mi s-au aprins calcaiele dupa o croaziera.

komorebi-yacht-03

komorebi yacht

komorebi-yacht-01_0

komorebi-yacht-06_0

komorebi-yacht-05_0 komorebi-yacht-07_0 komorebi-yacht-09_0

Sursa foto: www.vplp.fr

Deco
In Japonia: gradinita creata in jurul unui copac legendar
Deco
Cu un tablou nu se face primavara… si nici atmosfera
Deco
Pardoselile lumii vazute prin obiectivul unui fotograf german
There are currently no comments.