Deco

Pe aripile vantului: super yacht eco-friendly, cu… un copac la bord


Om fi noi in plina iarna calendaristic vorbind, dar vazand cum arata acest yaht m-a cam luat valul si nu ma pot abtine sa nu vi-l arat si voua. Minunatia, aflata in stadiul de proiect, se numeste Komorebi si este proiectata de VPLP Design, o renumita firma de arhitectura navala.

komorebi-yacht-01_0

Prin ce se remarca in mod deosebit acest yacht? Este un trimaran hibrid, eco-friendly, fiind alimentat atat cu combustibil, cat si cu energie eoliana datorita designului sau unic. Cele două “aripi ” verticale, complet automatizate, si panzele il pot propulsa la o viteza de 17 mile pe ora, dupa cum spun designerii. Tot acestia adauga ca yachtul este conceput sa consume cu 30% mai putin combustibil pe trecerile lungi.

OK, sa lasam deoparte detaliile tehnice si sa ajungem la partea care imi place cel mai mult: amenajarea. Foarte atractive mi se par zonele de relaxare organizate la interior, ce te tin conectat la farmecul marii datorita amplelor suprafete vitrate, piscina este o atractie in sine, iar de copacul aflat pe puntea din spate si de spatiile verzi punctate pe alocuri ce sa mai zic. O solutie deco inspirata, menita sa sustina idee de “prietenie” cu mediul inconjurator.

Nu stiu voi, dar vazand aceste imagini mi s-au aprins calcaiele dupa o croaziera.

komorebi-yacht-03

komorebi yacht

komorebi-yacht-01_0

komorebi-yacht-06_0

komorebi-yacht-05_0 komorebi-yacht-07_0 komorebi-yacht-09_0

Sursa foto: www.vplp.fr

Deco
15 idei inspirate pentru decorarea gardului
Deco
Cum poti avea un dormitor romantic
Deco
Case mici, cu design de zile mari
There are currently no comments.