Deco

Casele subacvatice, o posibila solutie la suprapopularea planetei


Nu stiu cati dintre voi ati fi dispusi sa locuiti sub apa (eu una, nu), dar trebuie sa recunoastem ca arhitectul belgian Vincent Callebaut sta bine la capitolul imaginatie.

aequorea3

Acesta are ambitii mari, dorind sa puna pe picioare proiectul Aequorea, ce consta in construirea unor case eco subacvatice, ce pot gazdui pana la 20.000 persoane fiecare. De ce eco? Pentru ca ar urma sa fie construite din materiale plastice reciclate din Marea Insula de Gunoaie din Pacific, denumita si Al saptelea continent.

Reprezentarile grafice sunt spectaculoase si par desprinse din filmele SF. Arhitectul belgian isi imagineaza casele subacvatice sub forma de spirala, acestea pornind de la suprafata apei si putand ajunge pana la baza marilor si oceanelor. Cred ca iubitorii de scufundari ar fi primii care si-ar cumpara o astfel de proprietate. 🙂

Bine, aceste case nu ar fi doar de locuit. Vincent Callebaut a prevazut aici si cateva laboratoare stiintifice, birouri, hoteluri, terenuri de sport si chiar ferme, ce ar avea o adancime de pana la 1.000 metri. Apa ar urma sa fie desalinizata pentru a deveni potabila, microalgele ar descompune deseurile menajere, iar lumina ar fi furnizata de bioluminiscenta.

Daca va intrebati care ar fi pretul acestor locuinte ale viitorului, arhitectul belgian a prevazut un cost de 1950 euro/mp. Un pret pe masura ingeniozitatii proiectului, cum altfel?

aequorea aequorea1 aequorea4 aequorea5 aequorea6 aequorea7 aequorea8

Articol via www.edition.cnn.com

Deco
Apartament cu două camere, unde integrarea holului în living a fost o provocare
Deco
Baie moderna, cu panorama spectaculoasa
Deco
La Olimp, casă de vacanță ca în Provence, amenajată cu 80.000 euro
There are currently no comments.