Deco

Casa cu aspect de OZN


Astazi va invit intr-o vizita mai putin obisnuita, pe acoperisul Colegiului Central St. Martins, din Londra, unde artistul britanic Craig Barnes a instalat o casa cu aspect de OZN, Futuro House pe numele ei. Este o casa modulara prefabricata cum rar se poate vedea si cu o istorie aparte in spate.

casa-OZN-Futuro-House

Haideti sa va spun, pe scurt, povestea ei. Totul a inceput in 1960, cand arhitectul finlandez Matti Suuronen a creat prototipul Futuro House, la rugamintea unui prieten de a crea o casa de vacanta usor de montat si demontat pe un teren accidentat. Ulterior, casa a intrat in productie si au fost concepute 100 de modele, ce au ajuns in intreaga lume. Multe dintre acestea insa au fost abandonate odata cu trecerea timpului din cauza aspectului demodat, iar una dintre ele a intrat in posesia lui Craig Barnes.

Din acest punct incepe un lung si dificil proces de reconditionare a casei, Craig Barnes incercand sa pastreze cat mai multe din elementele originale ale constructiei, atat la exterior, cat si la interior. Una dintre cele mai complicate etape a fost crearea usii de acces dupa modelul celei originale, care nu a mai putut fi recuperata. Norocul a venit din partea unui fost proprietar de casa Futuro, care a avut o matrita a usii respective, pe baza careia a fost conceputa usa noua.

La interior, casa cu aspect de OZN are un dormitor, o baie si o zona de zi, iar amenajarea este una minimalista, pastrandu-se tiparul original.

Futuro House este deschisa spre vizitare publicului o zi pe luna si poate fi inchiriata de grupuri.

Ar mai fi de spus ca una dintre casele Futuro, folosita mult timp ca decoratiune intr-un parc de distractii din New Jersey, a fost scoasa la vanzare pe eBay, la pretul de 29.900 de dolari.

casa-OZN-Futuro-House-interior casa-OZN-Futuro-House-interior-2 casa-OZN-Futuro-House-2

Foto: www.futuro-house-csm.arts.ac.uk

Deco
Amenajarea garsonierei: 2 camere în loc de una
Deco
Pentru iubitorii de adrenalina: cazare in capsule suspendate de stanca
Deco
Decor pentru melomani
There are currently no comments.