News

Bucataria viitorului este invizibila


Eurocucina, cel mai important targ de mobila de bucatarie din Europa, a fost un bun prilej pentru compania Miele de a oferi un spectacol deplin vizitatorilor, protagonistul fiind proiectul The Invisible Kitchen (Bucataria invizibila).

bucataria-invizibila-miele

In ce consta acest inedit concept tehnologic? Este vorba de o instalatie sub formă de inel, cu un diametru de opt metri si o greutate de cateva tone. La Eurocucina, vizitatorii au putut vedea doi bucatari-sefi care au pregatit trei feluri de mancare, sub atenta supraveghere a mentorului virtual The Invisible Kitchen.

Bucataria este invizibila in sensul ca niciun aparat electrocasnic nu este utilizat, iar accentul este pus pe nevoile utilizatorului.

Pe ecranul computerului de bucatarie sunt trecute toate alimentele din camara, iar in functie de acestea utilizatorul primeste o serie de retete pe care le poate gati. Se selecteaza reteta si urmeaza apoi pregatirea ei, pas cu pas, utilizatorul primind asistenta pe tot parcursul pregatirii preparatului. Pentru ca reteta sa iasa ca la carte, mentorul digital are grija sa intervina atunci cand bucatarul greseste timpul de gatire, cantitatile de ingrediente sau timpul de preparare ales. După finalizarea felului de mancare, utilizatorul poate sa-si selecteze muzica potrivita pentru cina, in timp ce The Invisible Ktichen ii va spune cum sa aseze tacamurile la masa.

Proiectul The Invisible Kitchen a fost nominalizat la Milan Design Award alaturi de alte 15 companii care au prezentat noile tendinte in materie de mobila la cel mai important targ de profil din Europa.

bucataria-invizibila-miele-2

News
Se pregateste lansarea unui nou magazin kika
News
Rulouri exterioare Velux, pentru o casă primitoare pe timpul verii
News
Mop-robot: inteligent, simplu, eficient
There are currently no comments.